Kuracie stehienka marinované v kyslej smotane, cesnaku a bylinkách

Ak chcete vyskúšať kuracie stehienka trochu inak, stavte na vynikajúcu kombináciu kyslej smotany, korenia a čerstvých byliniek. Nebudete ľutovať!

Chcete vyskúšať kuracie stehienka trochu inak? Čo by ste povedali na lahodnú marinádu zo smotany a byliniek? Ak ho vyskúšate raz, už ich nikdy nebudete chcieť pripravovať inak.

Potrebujeme:

1300 g kuracích stehien dolných

1 šálku kyslej smotany

1 lyžicu čerstvej citrónovej šťavy

1 -2 lyžičky strúhanej citrónovej kôry

4 strúčiky cesnaku

...

1-2 lyžice petržlenu nakrájaného nadrobno

½ lyžičky sušeného oregana

2 lyžice rastlinného oleja

Čierne mleté korenie

½ lyžičky soli

Postup:

Kuracie stehná dôkladne umyjeme a osušíme utierkou. V miske zmiešame kyslú smotanu, oregano, citrónovú šťavu, kôru, pretlačený cesnak, olej, soľ a korenie. Dôkladne premiešame.

Pridáme petržlen a opäť premiešame. Naša marináda je pripravená.

Kuracie stehienka vložíme do čistého uzatvárateľného plastového vrecka. Do vnútra vrecka lyžicou navrstvíme aj marinádu, vrecko uzavrieme a pretrepeme, aby sa marináda rovnomerne dostala na povrch stehienok.

Vrecko potom vložíme do chladničky odležať po dobu 30 minút.

Rúru nastavíme na 180 stupňov a pripravíme si formu. Do formy rozložíme marinované kuracie stehienka.

Pečieme približne 50-60 minút. Po uplynutí tejto doby by mali byť kuracie stehienka na povrchu krásne zlatisté.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk