Sú také chutné, že by som ich mohol jesť každý deň: Výborný nápad z kuracích stehienok!

Ponúkame vám unikátny tip na fantastickú pochúťku, akú ste ešte nejedli.

Lacná a chutná alternatíva pre celú rodinu.

Takto pripravuje kuracie stehienka moja mama a tá chuť vás zaručene dostane.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Úžasný recept z youtube kanála Lecker schnell na lahodné kuracie rezne so zemiakmi.

Potrebujeme:

9 kuracích stehien

soľ

mleté čierne korenie

zmes talianskych bylín

sójovú omáčku

100 g masla

Na zemiaky:

10 zemiakov

soľ

mleté čierne korenie

zmes talianskych bylín

3 PL rastlinného oleja

jarnú cibuľku

Na obalenie:

2 vajcia

4-5 PL strúhanky

1 ČL mletej červenej papriky

3-4 PL kukuričného škrobu

Postup:

Z mäsa odstránime kosti (viď video).

Mäso poukladáme na tvrdú podložku.

Posypeme soľou, čiernym korením, bylinkami a rukou votrieme.

 

 

Mäso poukladáme na malý plech v troch vrstvách na seba.

Každú vrstvu polejeme sójovou omáčkou.

Plech zakryjeme fóliou alebo alobalom a necháme 30 minút odstáť.

 

 

Do neošúpaných zemiakov urobíme nožíkom zárezy.

Poukladáme ich do veľkej misy.

Pridáme soľ, čierne korenie, zmes bylín, rastlinný olej a špachtľou premiešame.

 

 

Zapekaciu misu vymastíme rastlinným olejom.

Poukladáme do nej zemiaky.

Dáme ich piecť do rúry pri teplote 200°C na 30 minút.

 

 

V miske metličkou rozšľaháme vajcia.

Do taniera nasypeme strúhanku, mletú papriku a premiešame.

 

 

Do ďalšieho taniera nasypeme kukuričný škrob.

Mäso najskôr dôkladne obalíme v škrobe, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke.

 

 

Rezne vysmažíme na strednom ohni do zlatista.

Upečené zemiaky rozpolíme, vložíme do zapekacej formy.

Dáme piecť ešte na 10 minút pri teplote 200°C.

 

 

Rezne poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Maslo nakrájame na plátky a na každý rezeň položíme jeden plátok.

 

 

Rezne prekryjeme papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme 15-20 minút pri teplote 180°C.

Hotové zemiaky naukladáme na tanier a posypeme ich nakrájanou cibuľkou.

 

 

Upečené rezne servírujeme so zemiakmi.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay