Kuracie rezne v syrovo-bylinkovom cestíčku

Ako pripraviť kuracie mäso tak, aby ostalo úžasne šťavnaté a chutné? To je večná otázka, ktorá mnohých z nás od prípravy kuracieho mäsa odrádza. Dnes vám prinášame skvelý recept, s ktorým môžete problém vysušeného kuracieho mäsa celkom vypustiť. Jeho výsledkom sú totiž úžasne šťavnaté kuracie rezne, doplnené lahodným syrom, majonézou a voňavými bylinkami. To je pochúťka! :-)

Potrebujeme:

1 ks väčší kus kuracích pŕs

150 g strúhaného syra

2 vajcia

2 lyžice majonézy (príp. kyslej smotany)

2 lyžice hladkej múky

...

Štipku pálivej papriky (ak máme radi pikantné)

Soľ a čierne mleté korenie podľa chuti

Lyžicu kôpru najemno nasekaného (príp. iné bylinky podľa chuti)

Postup:

Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie rezne. V miske rozšľaháme vajcia s majonézou, pridáme múku, korenie, nasekaný kôpor a dochutíme soľou. Cesto by malo mať konzistenciu podobnú, ako cesto na palacinky.

Jednu stranu kuracích rezňov obalíme v cestíčku a tou istou stranou ich uložíme na rozpálený olej. Na vrch nasypeme strúhaný syr a zalejeme vrstvou cestíčka – aby syr ostal vo vnútri. Vypražíme z oboch strán dozlatista. Prebytočný olej odstránime papierovou utierkou a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk