plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kuracie rezne v mlieku: Nikto nechcel veriť, že nie sú vyprážané – fantasticky chrumkavé, šťavnaté a skoro bez kalórií!

Vynikajúci recept na kuracie rezne bez vyprážania. Sú fatasticky jemné a šťavnaté vďaka marinovaniu v mliečnej zmesi. 

Vynikajúci recept na kuracie rezne bez vyprážania. Sú fatasticky jemné a šťavnaté vďaka marinovaniu v mliečnej zmesi.

Potrebujeme:

2 šálky kyslého mlieka alebo obyčajného mlieka

1 PL dijonskej horčice

1 ČL mletej červenej papriky

1 cibuľa

5 strúčikov cesnaku

4 kusy kuracích rezňov

2 šálky chlebovej strúhanky

Mleté čierne korenie

Soľ

Olivový olej

Postup:

Ak chcete, aby bolo mäso mäakučké a šťavnaté, stačí, ak ho necháte cez noc odležať v cmare, alebo mlieku. Ak mu chcete pridať aj na chuti, odporúčame túto jednoduchú marinádu.

Marináda: do misky nalejeme cmar, pridáme horčicu, mletú červenú papriku, soľ, nakrájanú cibuľu a roztlačený cesnak, dobre premiešame.

Nakrájané rezne na tenké plátky namočíme do marinády a odložíme do chladničky (marinovanie by malo trvať minimálne 12 hodín = cez noc).

Rúru predhrejeme na 220 stupňov C. Kuracie prsia vyberieme z marinády, osušíme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením Prsia obalíme v strúhanke, obe strany pokvapkáme olivovým olejom, poukladáme na plech, vystlaný papierom na pečenie (aj papier na pečenie potreieme olejom) a upečieme dozlatista (každá strana strana = 12 minút).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes