Potrebujeme:
1,5-2 kúsky kuracích rezňov
Lístkové cesto rozvaľkané (1 kus)
Strúhaný syr (200-250 g)
Ďalej potrebujeme:
Soľ a korenie
Plnotučné mlieko alebo sladkú smotanu
Olej na vymazanie formy
Postup:
Ak máme kuracie prsia s kosťou, kosť odstránime a mäso nakrájame na pásiky. Mäso posypeme soľou a korením – premiešame a necháme takto marinovať, kým nepripravíme ostatné prísady.
Rozvaľkané lístkové cesto rozdelíme na dve časti, jednu posypeme časťou strúhaného syra, prikryjeme druhou časťou cesta a opäť rozvaľkáme na tenko.
Takto prirpavené cesto rozdelíme na pásiky, na každý uložíme kúsok mäsa a zrolujeme. Plech vymastíme olejom a uložíme naň takto pripravené rolky.
Potrieme mliekom alebo smotanou a posypeme zvyšným syrom. Pečieme pri teplote 180-200 stupňov asi 40 minút. Pred koncom pečenia zložíme alobal a necháme krátko zapiecť dozlatista.