Kuracie rezne v horčici: Nikto nechcel veriť, že nie sú vyprážané – fantasticky chrumkavé a šťavnaté!

Výborný tip, ako pripravíte obľúbenú nedeľnú klasiku bez vyprážania a predsa fantasticky chutnú. Nikto netipoval, že to mäsko je naozaj pečené v rúre, výborný recept. Za fantastickú chuť môže horčicová marináda.

Potrebujeme:

600-700 g kuracie prsia nakrájané na tenké plátky

Soľ, korenie

Marináda:

3-4 lyžice horčice

200 g kyslej smotany

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 strúčiky cesnaku

Citrónovú šťavu

Obaľovanie:

150 g tvrdého najemno nastrúhaného syra

Strúhanku

Maslo

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na tenké látky a ochutíme soľou a korením.

Na marinádu zmiešame všetky prísady – podľa chuti môžete viac alebo menej horčice, my máme radi viac.

Kuracie kúsky zalejeme touto marinádou a necháme marinovať aspoň hodinu, ideálne ale cez noc.

Na obaľovanie si zmiešame strúhanku so syrom a v tejto zmesi obalíme každý kúsok mäsa a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

Na každý kúsok dáme tenký plátok masla a pri teplote 200 stupňov pečieme asi 40 minút – v polovici času opatrne obrátime.

Podávame s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)