Výborný tip, ako pripravíte obľúbenú nedeľnú klasiku bez vyprážania a predsa fantasticky chutnú. Nikto netipoval, že to mäsko je naozaj pečené v rúre, výborný recept. Za fantastickú chuť môže horčicová marináda.
Potrebujeme:
600-700 g kuracie prsia nakrájané na tenké plátky
Soľ, korenie
Marináda:
3-4 lyžice horčice
200 g kyslej smotany
2 strúčiky cesnaku
Citrónovú šťavu
Obaľovanie:
150 g tvrdého najemno nastrúhaného syra
Strúhanku
Maslo
Postup:
Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na tenké látky a ochutíme soľou a korením.
Na marinádu zmiešame všetky prísady – podľa chuti môžete viac alebo menej horčice, my máme radi viac.
Kuracie kúsky zalejeme touto marinádou a necháme marinovať aspoň hodinu, ideálne ale cez noc.
Na obaľovanie si zmiešame strúhanku so syrom a v tejto zmesi obalíme každý kúsok mäsa a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
Na každý kúsok dáme tenký plátok masla a pri teplote 200 stupňov pečieme asi 40 minút – v polovici času opatrne obrátime.
Podávame s prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)