Prírodné kuracie REZNE na mede a cesnaku: Výborný obed za 15 minút – mäsko ostáva jemné, šťavnaté a chutí fantasticky!

Recept na tieto kuracie prsia je naozaj klenot do každej kuchárky.

Sú rýchle, šťavnaté a úplne jednoduché na prírpavu.

 

 

Podľa video-receptu z kanála Delecious and easy recipes to hravo zvládne každý.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

2 kuracie prsia

Soľ

Čierne korenie

Hladká múka

40 g masla

3 strúčiky cesnaku

Jarná cibuľka

20 g masla

1 polievková lyžica sójovej omáčky

1 polievková lyžica octu

5 lyžíc medu

Postup:

Kuracie prsia si na vrchu nakrojíme do tvaru mriežky.

 

 

Pripravíme si panvicu (ideálne s hrubším dnom).

Na panvici rozpustíme 40 g masla.

Kuracie prsia si obalíme v múke.

 

 

Obalíe z oboch strán a dôkladne pritlačíme prstami, aby sa celý povrch mäsa pokryl múkou.

Teraz si kuracie prsia preložíme na panvicu s maslom.

Sprudka osmažíme – cca 4 minúty z každej strany.

 

 

Medzitým si nadrobno nakrájame cesnak.

Rovnako tak si nakrájame nadrobno aj cibuľku.

 

 

Keď je kuracie mäso z oboch strán opečené, pridáme na panvicu zvyšok (20 g) masla.

Pridáme cesnak a krátko osmažíme.

 

 

Teraz pridáme sójovú omáčku.

Teraz pridáme aj ocot a omáčku premiešame – viď video.

Nakoniec pridáme aj med a premiešame.

Všetko spolu ešte krátko restujeme a omáčkou prelievame aj kuracie mäsko.

 

 

Nakoniec posypeme zelenou cibuľkou.

Podávame preliate omáčkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels