Pár prísad a máte fantastický obed. Ak nemáte čerstvú kapustu, určite stojí za to vyskúšať aj verziu z kyslej kapusty.
Potrebujeme:
2 kuracie prsia
malá kapusta
1 cibuľa
soľ
korenie
sladká paprika
majoránka
2 polievkové lyžice bravčovej masti
olej na vyprážanie
Postup:
Kapustu nakrájame nadorbno, ochutíme soľou a čiernym korením. Cibuľu nakrájame na kocky, na troche oleja osmažíme, pridáme kapustu a dusíme pár minút tak, aby kapusta trochu zmäkla (stačí naozaj chvíľa, kapusta dôjde v rúre). Kuracie mäso umyjeme, osúšime, nakrájame na kúsky a ochutíme soľou a koreninami. Sprudka opražíme na bravčovej masti zo všetkých strán dozlatista – mäso nemusí byť hotové).
Kapustu s cibuľou navrstvíme do zapekacej misy, na vrch navrstvíme kuracie mäso aj s výpekom z masti.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 20 minút prikryté a potom 20 minút odokryté. Dĺžka pečenia závisí od kapusty. Nezabudnite ochutnať.