plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kuracie rezne pečené na kapuste – žiadna práca a obed ako lusk: Ak máte 1 hlávku kapusty a 2 kuracie rezne, určite to skúste!

Pár prísad a máte fantastický obed. Ak nemáte čerstvú kapustu, určite stojí za to vyskúšať aj verziu z kyslej kapusty.

Potrebujeme:

2 kuracie prsia

malá kapusta

1 cibuľa

soľ

korenie

sladká paprika

majoránka

2 polievkové lyžice bravčovej masti

olej na vyprážanie

Postup:

Kapustu nakrájame nadorbno, ochutíme soľou a čiernym korením. Cibuľu nakrájame na kocky, na troche oleja osmažíme, pridáme kapustu a dusíme pár minút tak, aby kapusta trochu zmäkla (stačí naozaj chvíľa, kapusta dôjde v rúre). Kuracie mäso umyjeme, osúšime, nakrájame na kúsky a ochutíme soľou a koreninami. Sprudka opražíme na bravčovej masti zo všetkých strán dozlatista – mäso nemusí byť hotové).
Kapustu s cibuľou navrstvíme do zapekacej misy, na vrch navrstvíme kuracie mäso aj s výpekom z masti.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 20 minút prikryté a potom 20 minút odokryté. Dĺžka pečenia závisí od kapusty. Nezabudnite ochutnať.

Najlepšie recepty na dnes