plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kuracie mäsko len rozkrojiť a naplniť cesnakovou zmesou: Za tieto rezne vás budú doma nosiť na rukách – obed ako od šéfkuchára!

Vynikajúci obed z kuracích rezňov. Sú vynimočne šťvnaté a lahodné.

Potrebujeme:

  • 2 ks. kuracie prsia
  •  soľ
  • 1/2 lyžičky korenia na kuracie mäso
  • 3 strúčiky cesnaku
  • olej

náplň:

  • 2 strúčiky cesnaku
  • štipka soli a korenia
  • 1 polievková lyžica kyslej smotany
  • 4-5 húb
  • 2 lyžice nastrúhaného syra
  • hrsť špenátu

Na obaľovanie:

  • 100 ml mlieka
  • 2 lyžice strúhanky
  • 2 polievkové lyžice sezamových semien

Postup:

S ostrým nožom, prerežeme každé kus kuracích pŕs tak, aby mohli byť naplnené a ochutíme ich soľou a korením. V miske premiešajte nasekané huby, pretlačený cesnak, kyslú smotanu, korenie a špenát. Umiestnite náplň na každé prsia a potom prsia prilepte s náplňou vo vnútri. Kuracie vrecká plnené šampiňónmi a syrom. Upevníme ich malými špáradlami, aby sme udržali plnku vo vnútri. Posypeme korením na kuracie mäso.

Naplnené kuracie prsia najprv namočíme do mlieka. Potom dáme do sypkej zmesi (sezam a strúhanka). Vyprážame pod pokrievkou na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista – dosmažíme bez pokrievky. Ak sa obávate, že môžu byť surové v strede alebo ich chcete pripraviť bez tuku, potom ich jednoducho preložte ešte na plech vystlaný papierom na pečenie a dajte na 15-20 minút do rúry pri teplote 190 ° C.

Najlepšie recepty na dnes