Kuracie ražniči so zemiakmi a cibuľkou

Šťavnaté, voňavé a úžasne chutné. Doprajte si skvelé jedlo, ktoré nikdy nesklame.

Veľmi chutné jedno pre celú rodinu. Skvelý tip na večeru, alebo vynikajúci obed.

Potrebujeme:

1 kg kuracích stehenných rezňov

4 cibule

Soľ

Čierne korenie

50 ml vínneho octu 9%

...

7 zemiakov

Postup:

Kuracie mäso umyjeme, očistíme a nakrájame na kúsky. Preložíme do misky a zmiešame so soľou, korením, krájanou cibuľkou a octom.  Necháme v chladničke marinovať 1-2 hodiny.

Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky. Marinované mäso vyberieme napichujeme na drevené špajle striedavo s cibuľou.

Plech na pečenie vymastíme trochou oleja a uložíme naň plátky zemiakov. Na zemiaky uložíme špízy. Vložíme do vyhriatej rúry, kde pri teplote 200 stupňov pečieme približne 30 minút, alebo kým zemiaky  a mäso nie sú dostatočne upečené. Počas pečenie môžeme ražniči obrátiť, aby sa sa opieklo dochrumkava zo všetkých strán.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: ok