Doma všetci milujeme čínske pokrmy a tak mi napadlo pripraviť toto lahodné kura v sladkokyslej omáčke.
Výsledkom sme boli všetci nadšení a odvtedy sa pravidelne objavuje na našom stole.
Výnimočný recept na lahodné čínske kura z portálu nosalty.
Potrebujeme:
Na omáčku:
250 ml vody
60 ml ryžový ocot
60 ml sójovej omáčky
80 g kryštálového cukru
40 g hnedého cukru
60 ml kečupu
70 g paradajkového pretlaku
Na mäso:
500 g kuracích pŕs
1 červenú papriku
300 g ananásu
2 PL kukuričného škrobu
3 PL vody
soľ podľa chuti
korenie podľa chuti
1/2 ČL sódy bikarbóny
1 PL sójovej omáčky
Postup:
V miske zmiešame vodu, ocot, sójovú omáčku, cukor, kečup a paradajkový pretlak.
Kuracie prsia nakrájame na plocho na kúsky veľkosti sústa.
Za týmto účelom rozrežeme kuracie prsia pozdĺžne na tri časti a prúžky nakrájame na tenké plátky.
Ploché krájanie pomáha vytvoriť väčšiu plochu, vďaka čomu sa kura rýchlejšie upečie.
Kuracie kúsky dochutíme soľou a korením.
Posypeme ich sódou bikarbónou.
Pridáme sójovú omáčku.
Premiešame a odstavíme na 30-60 minút.
Ananás očistíme a vykrojíme jadrovník.
Nakrájame ho na kúsky veľkosti sústa.
Papriku nakrájame na plátky.
Omáčku zohrejeme v hrnci (použili sme teflónovú wok panvicu).
Varíme, kým sa cukor neroztopí.
Potom pridáme nakrájaný ananás a papriku a varíme dve minúty pri strednej teplote.
Do omáčky pridáme mäso a potom za častého miešania varíme 10-15 minút do mäkka.
Škrob rozpustíme v troch lyžiciach vody a primiešame do jedla.
Varíme ďalšie dve minúty.
Sladkokyslé kura na čínsky spôsob servírujeme s dusenou ryžou.
Prajeme vám dobrú chuť!