Kuracie prsia v medovo-zázvorovej omáčke

Lahodné spojenie medu, sezamu a zázvoru premení bežný obed na skutočnú delikatesu. Tá chuť si vás získa.

Príprava kuracích pŕs nemusí byť vždy nudná a obyčajná. Vyskúšajte delikátne spojenie chutí zázvoru, medu a sezamu, ktoré vás prenesú až na ďaleký východ.

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs

4 lyžice sójovej omáčky

2-3 lyžice medu

Štipku rastlinného oleja

3-4 strúčiky cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Soľ a mleté čierne korenie

Špetku kari korenia

Zázvorový prášok

Sezamové semienka

Postup:

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Dochutíme soľou, čiernym korením, zázvorom a kari korením. Cesnak očistíme, pretlačíme a pridáme k okorenenému kuraciemu mäsu. Všetko premiešame a necháme marinovať po dobu 1 hodiny.

V panvici zahrejeme olej a pridáme med. Počkáme, kým sa med nerozpustí. Stále miešame, aby medovo-olejová zmes pokryla celý povrch panvice. Potom pridáme marinované kuracie mäso a osmažíme ho dozlatista. Posypeme sezamovými semienkami a môžeme podávať!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: liveinternet