Kuracie prsia v krémovej omáčke s hubami

Vynikajúci recept na šťavnaté kuracie prsia s hubami a cesnakom v krémovej smotanovej omáčke.

Vynikajúci obed na sviatočnú príležitosť aj na bežný deň. Príprava zaberie len pár minút a s video-postupom to hravo zvládnete.

 

 

Potrebujeme:

Kuracie prsia – 300 g

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Huby (šampiňóny) – 250 g

Maslo – 30 g

Smotana na šľahanie – 150 g (obsah tuku 30-33%)

Voda – 50 g

Cesnak – 1 strúčik petržlen

olej

Postup:

Kuracie prsia rozrežeme na plátky a každý ochutíme soľou a korením.

 

 

Prirpavíme si panvicu, na ktorú nalejeme trochu oleja a približne lyžičku masla.

 

 

Pridáme kuracie prsia a orestujeme z oboch strán.

 

 

Potom kuracie prsia vyberieme a na tú istú panvicu pridáme nakrájané huby.

Orestujeme.

 

 

Zalejeme smotanou, pridáme zvyšné maslo a nakoniec vodu.

Ochutíme soľou a korením.

 

 

Necháme prevariť .

Pridáme opäť kuracie prsia.

 

 

 

 

Tie v zmesi niekoľko minúť necháme, pričom prelievame smotanovou omáčkou.

 

 

Nakoniec pridáme aj nakrájaný cesnak a keď sa omáčka zredukuje, pridáme nasekanú vňať a môžeme podávať.

 

 

Prajeme vám dobcú chuť! :-)

Video návod: