plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kuracie prsia v krémovej omáčke s hubami

Vynikajúci recept na šťavnaté kuracie prsia s hubami a cesnakom v krémovej smotanovej omáčke.

Vynikajúci obed na sviatočnú príležitosť aj na bežný deň. Príprava zaberie len pár minút a s video-postupom to hravo zvládnete.

Potrebujeme:

Kuracie prsia – 300 g

Huby (šampiňóny) – 250 g

Maslo – 30 g

Smotana na šľahanie – 150 g (obsah tuku 30-33%)

Voda – 50 g

Cesnak – 1 strúčik petržlen

olej

Postup:

Kuracie prsia rozrežeme na plátky a každý ochutíme soľou a korením.

Prirpavíme si panvicu, na ktorú nalejeme trochu oleja a približne lyžičku masla.

Pridáme kuracie prsia a orestujeme z oboch strán.

Potom kuracie prsia vyberieme a na tú istú panvicu pridáme nakrájané huby a orestujeme.

Zalejeme smotanou, pridáme zvyšné maslo a nakoniec vodu.

Ochutíme soľou a korením.

Necháme prevariť a pridáme opäť kuracie prsia.

Tie v zmesi niekoľko minúť necháme, pričom prelievame smotanovou omáčkou.

Nakoniec pridáme aj nakrájaný cesnak a keď sa omáčka zredukuje, pridáme nasekanú vňať a môžeme podávať.

Prajeme vám dobcú chuť! :-)

Video návod:

 

Najlepšie recepty na dnes