plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kuracie prsia pečené v krémovej horčicovej omáčke: Je to lepšie ako vyprážaný rezeň (RECEPT)!

Fantasticky chutný recept na kuracie kúsky pečené v rúre, ktoré si zamilujete a určite aj všetkým u vás doma. Neváhajte a vyskúšajte to, výsledok si zamiluejte.

Fantasticky chutný recept na kuracie kúsky pečené v rúre, ktoré si zamilujete a určite aj všetkým u vás doma.

Neváhajte a vyskúšajte to, výsledok si zamiluejte.

 

 

Potrebujeme:

1 kuracie prsíčko

1 cibuľu

3 vajcia

200 ml kyslej smotany

2 lyžičky horčice

1/2 ČL soli

1/3 ČL čierneho mletého korenia

1-2 zemiaky

1 paradajku

Voliteľné:

Bylinky podľa chuti

Bazalka

Oregano

Zmes talianskych bylín

Postup:

 

 

Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú vymastíme trochou oleja.

Cibuľu očisíme a nakrájame nadrobno.

Na dno zapekacej misky si dáme nakrájanú cibuľku.

 

 

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájme na kocky.

Na cibuľu v mise navrstvíme na kocky nakrájané kuracie prsíčko.

 

 

Osolíme a okoreníme.

Podľa chuti môžeme pridať obľúbené bylinky.

Do samostatnej misky si rozbijeme vajíčka.

 

 

Pridáme kyslú smotanu a všetko spolu vyšľaháme vidličkou.

Pridáme aj horčicu a všetko spolu dobre premiešame.

Okoreníme a vylejeme na mäso.

 

 

Navrch naukladáme kolieska zemiakov.

Pokračujeme kolieskami paradajok.

 

 

Dáme zapiecť do predhriatej rúry na 180 °C.

Pečieme asi 40 – 50 minút.

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes