Minútkové kuracie prsia v jemnej horčicovej marináde: Je to lepšie ako vyprážaný rezeň (RECEPT)!

Vynikajúci a skutočne rýchly tip na obed alebo večeru.

 

 

Takto pripravené kuracie mäsko môžete grilovať, piecť, alebo zvoliť minútkovú úpravu na panvici.

je to jednoduchý a skutočne rýchly recept.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

2 ks kuracie prsia

4 lyžice med

2 lyžice horčica

1 lyžica paradajkový pretlak alebo paradajková pasta

2 lyžice olivový olej

soľ

korenie čierne mleté

sladká paprika

štipka pálivéj papriky

Voliteľné:

Korenie na kebab

Grilovacie korenie

Ďalej:

Olej

Príloha:

Pečené zemiaky

Ryža

Grilovaná zelenina

Postup:

Kuracie prsia zbavíme blaniek.

 

 

Nakrájame ich – môžeme nakrájať na kocky alebo väčšie rezančeky – je to na vás.

Pripravíme si marinádu.

V miske zmiešame všetky prísady.

 

Ochutíme soľou a koreninami.

Vynikajúcou voľbou je okrem čierneho mletého korenia napríklad aj grilovacie korenie, čí korenie na kebab.

Ak nemáte pretlak alebo paradajkovú pastu, môžete pridať aj kečup.

Do marinády vložíme kuracie mäsko.

 

 

Dobre premiešame.

Prikryjeme fóliou a vložíme do chladničky.

Necháme takto marinovať aspoň hodinu, ideálne cez noc.

 

 

Na panvici zahrejeme olej.

Kuracie prsia aj s marinádou preložíme do panvice.

 

 

Za občasného miešania restujeme, pokiaľ nebude mäso mäkké.

Podávame s prílohou podľa chuti.

Ideálne sú pečené zemiaky alebo ryža.

Mäsko môžete posypať sezamovými semienkami, čím celému jedlu dodáte orientálny nádych.

 

 

Do marinády môžete nakladať aj kuracie stehienka, krídla a takto prirpavené mäsko grilovať, piecť či dokonca aj vyprážať.

Neváhajte a skúste ho na viac spôsobov.

Prajeme vám dobr chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels