plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najfajnovejšie kuracie mäsko Stroganov: Bleskový recept odkukaný od svokry, chutí to ešte lepšie ako klasika!

Tento recept som si požičala od svokry - je rýchly a chutí nám ešte viac, ako originál!

Najchutnejší nápad z kuracieho mäska – u nás jednodnoznačne kurací stroganov – rýchly a moc chutný obed.

 

 

Určite vám odporúčam tento recept.

Nám dokonca chutí ešte viac, ako klasika z hovädzieho mäsa.

Ako príloha nám najviac chutí ryža alebo cestovina.

 

 

Potrebujeme:

600 g kuracích pŕs

1 cibuľku nakrájanú nadrobno

3 lyžice horčice

5 ks zaváraných uhoriek – nakrájaných na drobnejšie

1 papriku nakrájanú

5 lyžíc kečupu

1 lyžicu hladkej múky

1 lyžicu worcesterskej omáčky

asi 150-200 ml sladkej smotany na šľahanie

Huby (šampiňóny, lesné huby)

Postup:

 

 

Kuracie mäsko nakrájame na pásiky.

Osolíme, okoreníme.

 

 

Cibuľu si očistíme a nakrájame nadrobno.

Na panvici na oleji opražíme dosklovita cibuľku.

 

 

Pridáme huby a spolu restujeme.

Teraz pridáme aj pridáme mäsko a worcesterskú omáčku.

 

 

Dusíme domäkka – podľa potreby podlejeme trochou vody.

Keď je mäsko mäkké – stačí naozaj pár minút.

 

 

Pridáme uhorky, papriku a kečup s horčicou, necháme prevariť.

Krátko pred koncom poprášime múkou (keď je mäsko už mäkké) a celé zahustíme smotanou.

 

 

Premiešame, necháme prejsť varom.

Môžeme ešte dochutiť.

 

 

Podávame s ryžou, cestovinou alebo zemiakmi.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes