Extra RÝCHLE kuracie prsia v krémovej cesnakovej omáčke: Je to lepšie ako vyprážaný rezeň (RECEPT)!

Vynikajúci recept na rýchly a veľmi chutný obed z kuracieho mäska a výbornej omáčky.

Určite skúste tento recept, je vynikajúci.

 

 

Potrebujeme:

300 g šampiňónov

...

500 g kuracích pŕs

300 ml šľahačkovej smotany

4 PL kyslej smotany

1 celá paprika

2 strúčiky cesnaku

2 PL hladkej múky

3 PL slnečnicového oleja

soľ a korenie podľa chuti

trochu petržlenovej vňate

Postup:

Kuracie prsia umyte.

Nakrájajte na tenšie pásiky, osoľte a okoreňte.

Cesnak pretlačte do mäsa, nasekajte trochu petržlenovej vňate.

Dobre premiešajte.

 

 

 

Na záver do misky s mäsom pridajte kyslú smotanu a opäť dobre premiešajte.

Nechajte odstáť v smotanovej marináde približne hodinu.

Medzitým si očistite šampiňóny a nakrájajte ich na kocky.

To isté urobte s paprikou, ibaže z nej nezabudnite odstrániť semiačka.

 

 

Papriku môžete použiť červenú alebo zelenú, podľa toho, ktorú máte radšej.

Na panvici nechajte rozohriať olej, papriku zľahka osmažte, pridajte kurča a šampiňóny.

Smažte bez pokrievky aspoň 10 minút.

Potom zakryte a počkajte ďalších 10 minút, kým sa mäso trochu podusí.

 

 

Na záver pridajte do mäsa šľahačkovú smotanu a zároveň múku rozmiešanú v troche vody, aby omáčka dobre zhustla. Nesmie byť riedka!

Duste ešte asi 10 minút, kým omáčka nie je dostatočne hustá a potom podávajte.

Recept chutí vynikajúco s cestovinami, ryžou ale aj s domácimi haluškami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels