plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neuveriteľne chutné kuracie prsia s horčicou a cesnakom. Rýchla a jednoduchá príprava!

Jednoduchý recept na nezameniteľnú pochúťku. Kuracie prsia s lahodnou omáčkou!

Predstavujeme vám výborný tip na jednoduchú večeru.

 

 

Kuracie prsia s krémovou omáčkou, ktoré máte pripravené rýchlo a chutia jednoducho neodolateľne.

Fantastický recept na najlahodnejšie kuracie prsia s omáčkou z youtube kanála Abendessen Rezepte.

Prílohy:

Kuracie prsia v omáčke sa výborne hodia k rôznym prílohám, ako napríklad ryža, cestoviny, zemiaky, alebo knedle. Vhodnou voľbou sú aj rôzne druhy zeleniny, ako napríklad brokolica, mrkva, alebo zelené fazule.

Doplnky: Pre ozvláštnenie chuti môžete k kuracím prsiam v omáčke pridať rôzne doplnky, ako napríklad orechy, syr, alebo čerstvé bylinky.

Tipy:

Ak chcete kuracie prsia v omáčke servírovať s cestovinami, zvoľte cestoviny s kratším časom varenia, ako napríklad penne, alebo farfalle.

Ak chcete kuracie prsia v omáčke servírovať s ryžou, zvoľte basmati ryžu, alebo jazmínovú ryžu.

Ak chcete kuracie prsia v omáčke servírovať s knedľami, zvoľte karlovarské knedle.

Na kuracie prsia potrebujeme:

 

 

2 kuracie prsia (cca 400 g)

5 strúčikov cesnaku

20 g masla

1 PL horčice

30 ml svetlej sójovej omáčky

200 ml suchého bieleho vína alebo kuracieho vývaru

(môžete použiť polovicu vína a polovicu vývaru)

hladkú múku

olivový olej

morskú soľ

tymian

mleté čierne korenie

Príloha (voliteľné):

Varené alebo opekané zemiaky

Zemiaková kaša

Ryža

Cestoviny

Šalát z čerstvej zeleniny

Postup:

Kuracie prsia prekrojíme vodorovne na plátky.

Potom mäso obalíme v múke. Na panvici zohrejeme olivový olej.

 

 

Vložíme kuracie plátky a smažíme z oboch strán do zlatista.

Do misky nalejeme sójovú omáčku.

Pridáme biele víno alebo kurací vývar. Potom  pridáme horčicu a zamiešame.

Na tvrdej podložke roztlačíme cesnak.

Do panvice vložíme maslo. Cesnak pridáme do panvice.

 

Dochutíme čiernym korením, tymianom a soľou.

Nalejeme omáčku a smažíme, kým nezhustne.

 

 

Nasekáme petržlenovú vňať.

Posypeme mäso s omáčkou a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

https://youtu.be/_1LUMRX1Ls4

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes