Do kuracích pŕs som dala kúsok alobalu a TAKTO položila na panvicu: Výsledok je úžasný (RECEPT)!

Vďaka tomuto jednoduchému tipu šéfkuchára z youtube docielite, že kuracie mäsko ostane krásne šťavnaté a veľmi jemné. Už sa nemusíte báť, že sa počas pečenia vysuší a celkom stratí svoju šťavnatosť.

Takto pripravené kuracie je nielen dokonale prepečené, ale vďaka náplni chutí absolútne luxusne. A navyše, získate perfektný tvar na plnenie, ktorý drží počas celej doby prípravy a spôsobí, že náplň sa rovnomerne rozleje do vnútra mäska. Získate tak skutočnú delikatesu len z pár prísad. Poďme na to!

Potrebujeme:

3 kusy kuracích rezňov prsných – umyté a osušené papierovým obrúskom

Alobal

1 bielok

...

3 žĺtky

75 g syru Feta

Petržlenovú vňať

Soľ a korenie

Tvrdý syr

Postup:

V strede kuracích pŕs urobíme hlboký zárez.

Vznikne nám akási kapsa, do ktorej natlačíme alobal.

Alobal nám bude vypĺňať vnútro mäska – vznikne nám priestor na budúcu náplň.

Takto pripravené mäsko ochutíme soľou a korením.

Na panvici s trochou oleja osmažíme z oboch strán po dobu 1 minúty.

Mäsko preložíme na pekáč.

Vyberieme alobal.

V miske si zmiešame nasekanú petržlenovú vňať, syr feta, a bielok. Zmesou naplníme „vnútro kuracích misiek“.

V narširšej časti upevníme špáradlom.

Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov po dobu 10 mnút.

Potom vyberieme posypeme strúhaným syrom a na vrch rozbijeme žĺtko.

Dáme späť do vyhriatej rúry na 200 stupňov po dobu 5 minút.

Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video postup: