Kuracie prsia pečené s kyslou smotanou a syrom

Máte chuť na skutočne dobré jedlo? Vyskúšajte šťavnaté kuracie prsia s kyslou smotanou, syrom a bylinkami.

Máte chuť na skutočne dobré jedlo? Vyskúšajte šťavnaté kuracie prsia s kyslou smotanou, syrom a bylinkami.

Potrebujeme:

2 ks väčších kuracích pŕs

250 g kyslej smotany

200 g strúhaného syra

Sladkú papriku

Zväzok petržlenu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Soľ a korenie podľa chuti

Olivový olej

Postup:

Kuracie prsia umyjeme a očistíme. Mäso rozdelíme na 8 menších rezňov.

Mäso ochutíme soľou, korením a osmažíme na rozpálenom oleji približne 3-4 minúty z každej strany. Olej na ktorom sme mäso orestovali nalejeme do zapekacej misy a naň uložíme plátky mäsa.

Rezne posypeme paprikou a na vrch navrstvíme kyslú smotanu a strúhaný syr.

Vložíme do vyhriatej rúry a teplotu stiahneme na 180 stupňov. Pečieme po dobu cca 15 minút.

Hotové mäso posypeme sekanou petržlenovou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nosalty