Kuracie prsia pečené na smotane

Pripravte si skvelú večeru z jednej panvice. Krémové kuracie prsia, citrón a lahodný syr. Výsledok vám určite zachutí.

Hľadáte tip na skvelú a rýchlu večeru, ktorú pripravíte na jednej panvici? Prinášame vám úžasne lahodný recept na krémové kuracie prsia na smotane, so syrom paradajkami a voňavou cibuľkou.

Potrebujeme:

2 kuracie prsia

½ menšieho  citróna

2 strúčiky cesnaku nasekané nadrobno

150 g  smotany s obsahom tuku minimálne 20%

1-2 ks zemiakov nakrájané na plátky

...

100 g strúhaného syra

1 stredne veľkú cibuľu

3-4  lyžice nakrájaných lúpaných paradajok

1 lyžicu rastlinného oleja

Soľ a korenie

Postup:

Kuracie prsia umyjeme, očistíme a vmasírujeme do nich kúsky nasekaného cesnakom (kúsky cesnaku môžeme uložiť aj do vnútra kuracích pŕs). Potom zľahka osolíme a okoreníme.

Pripravíme si zapekaciu misu alebo panvicu s vyššími okrajmi. Panvicu vymastíme olejom, uložíme na ňu kuracie prsia a okolo nich rozsypeme najemno nasekanú cibuľku.

Smotanu prelejeme cez kuracie prsia a zalejeme ňou kúsky cibuľky (viď obrázok). Potom obsah panvice pokvapkáme šťavou z citróna.

Do smotany navrstvíme lúpané paradajky tak, aby sme v bielom kréme vytvorili červené ostrovčeky. Potom medzi ostrovčeky uložíme plátky zemiakov. Zemiaky pečené v smotane sú skvelou prílohou ku kuracím prsiam.

Obsah panvice môžeme podľa chuti posypať soľou a korením.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 30 minút. Potom posypeme syrom a pečieme ešte 15 minút, alebo kým sa syr nerozpustí a nezíska zlatistý nádych.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk