PRÍRODNÉ kuracie prsia na šampiňónoch a masle: Vynikajúci obed za 20 minút, tromfne aj vyprážaný rezeň!

Vynikajúci obed z kuracieho mäsa, maslovej omáčky a húb.

 

 

Tento recept sme si zamilovali natoľko, že ho pripravujeme pravidelne, dokonca aj na slávnostnú príležitosť.

Vďaka použitiu bieleho vína má jedlo slávnostný a výnimočný nádych.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

2 ks kuracie prsia

250 g šampiňóny

1 ks cibuľa

1 strúčik cesnaku

300 ml suché biele víno

150 g čerstvé maslo

podľa chuti

čierne korenie

soľ

koreniny podľa chuti

Na ozdobu:

Petržlenová vňať

Postup:

Kuracie prsia po umytí riadne osušíme.

Odstránime prípadné kosti či blanky.

 

 

Na grilovacej panvici pretretej trochou masla alebo olivového oleja sprudka orestujeme z oboch strán.

Z každej strany cca 5 minút.

V tejto fáze nesolíme.

V kastróliku si prepustíme takmer celé množstvo masla (kúsok si necháme na záver).

 

 

Cibuľu nakrájame na veľmi drobno.

Vhodíme do rozpusteného masla, orestujeme do sklovita.

Nakoniec pridáme nakrájaný strúčik cesnaku a krátko spolu orestujeme.

Šampiňóny olúpeme a nakrájame na veľmi tenké plátky.

 

 

Ak sú veľké, prepolíme ich.

Vhodíme do rajnice k cibuli, zarestujeme.

Pridáme mäso, teraz osolíme, okoreníme a pridáme víno.

Bez pokrievky necháme víno odpariť zhruba do polovice pôvodného množstva.

Prikryjeme pokrievkou a dusíme cca 20-30 minút.

 

 

Ku koncu pridáme oriešok masla a stiahneme z platničky.

Ako príloha sa hodia akokoľvek upravené zemiaky, ryža, cestoviny v podstate čokoľvek.

Výborné sú napríklad aj pečené zemiaky na rozmaríne a cesnaku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels