MINÚTKOVÉ kuracie prsia na paprike so zemiakovou kašou: Mäsko sa doslova rozpadá na jazyku!

Vynikajúci tip na skvelý a veľmi chutný obed.

 

Potrebujeme:

2 ks kuracích pŕs

1 cibuľu

1/2 lyžičky soli

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Mletú červenú papriku

150-200 g kyslej smotany

Čierne korenie podľa chuti

2 strúčiky cesnaku

Olej slnečnicový

Voliteľné:

 

 

Nadrobno nasekaná petržlenová vńať

Bazalka

Kôpor

Postup:

Na panvici nalejeme 2 lyžice oleja.

 

 

Prihodíme cibuľu nakrájanú na drobno.

Než začne cibuľka hnednúť.

Tak prihodíme kuracie prsia nakrájané na kúsky.

 

 

Dobre premiešame

Pridáme 1/2 lyžičky soli.

Restujeme, kým nie je mäso mäkké.

K mäkkému mäsu prihodíme 2 strúčiky cesnaku nakrájaného na tenké plátky.

 

 

Pridáme aj 1/8 lyžičky mletého čierneho korenia, červenú papriku a restujeme dve minúty.

Primiešame téglik kyslej smotany.

Minútu spolu povaríme na nízkej teplote.

 

 

A tým je omáčka hotová.

Na tanieri môžeme dozdobiť petržlenovou vňaťou alebo kôprom.

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay