Vynikajúci tip na skvelý a veľmi chutný obed.
Potrebujeme:
2 ks kuracích pŕs
1 cibuľu
1/2 lyžičky soli
Mletú červenú papriku
150-200 g kyslej smotany
Čierne korenie podľa chuti
2 strúčiky cesnaku
Olej slnečnicový
Voliteľné:
Nadrobno nasekaná petržlenová vńať
Bazalka
Kôpor
Postup:
Na panvici nalejeme 2 lyžice oleja.
Prihodíme cibuľu nakrájanú na drobno.
Než začne cibuľka hnednúť.
Tak prihodíme kuracie prsia nakrájané na kúsky.
Dobre premiešame
Pridáme 1/2 lyžičky soli.
Restujeme, kým nie je mäso mäkké.
K mäkkému mäsu prihodíme 2 strúčiky cesnaku nakrájaného na tenké plátky.
Pridáme aj 1/8 lyžičky mletého čierneho korenia, červenú papriku a restujeme dve minúty.
Primiešame téglik kyslej smotany.
Minútu spolu povaríme na nízkej teplote.
A tým je omáčka hotová.
Na tanieri môžeme dozdobiť petržlenovou vňaťou alebo kôprom.