Minútkové kuracie prsia na panvici – netreba marinovať a chutia úžasne!

Je to také chutné, že na večeru robím už druhú várku.

Fantasticky rýchla a jednoduchá kuracia večera.

Príprava celého pokrmu vám zaberie len 10 minút a môžete podávať. Vystačíte si len s pár prísadami.

 

 

...

 

Tento fantastický recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

3 kuracie prsia

Soľ

Korenie

60 g hl. múky (1/4 šálky)

3 a 1/2 lyžice masla alebo 2 a 1/2 lyžice olivového oleja alebo iného oleja

4-5 strúčikov cesnaku

1 a 1/2 lyžice jablčného octu

1 polievková lyžica sójovej omáčky

90 g (1/3 šálky) medu (alebo javorového sirupu)

Pažítka (voliteľné)

Postup:

Pripravíme si kuracie prsia.

 

 

Umyjeme ich, osušíme a potom nožom na povrchu narežeme – zárezy by mali vytvoriť tvar mriežky.

je ale dôležité, aby ste mäso celkom neprerezali.

Mäso teraz ochutíme soľou a korením, tak, aby sa dostali aj do zárezov.

Teraz kuracie prsia obalíme v hladkej múke z oboch strán.

Na panvici rozpustíme 2 lyžice masla.

 

 

Teraz pridáme kuracie prsia a opečieme z jednej strany.

Medzitým si pripravíme cesnak – nakrájame ho nadrobno.

Keď sú kuracie prsia z jednej strany opečené, obrátime a pečieme asi 2-3 minúty.

Potom na panvicu pridáme zvyšnú 1/2 lyžice masla.

Na maslo nasypeme cesnak a pridáme aj ostatné prísady.

Najskôr med, potom sójovú omáčku a ocot.

 

 

Dobre premiešame a privedieme do varu.

Varíme len jednu minútu alebo do mierneho zhustnutia.

Podávame ozdoboené nasekanou petržlenovou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay