Kuracie prsia na masle: Jemné krehučké a chutia fantasticky!

Vynikajúci recept na delikátne kuracie prisia pripravené na hubách a masle.

 

 

Ideálne na rýchly obed aj slávnostnú večeru.

Zaručene si pochutnáte.

...

Ako prílohu odporúčame opekané zemiaky, kašu, alebo ryžu.

Potrebujeme:

2 ks kuracie prsia

250 g šampiňóny

1 ks cibuľa

300 ml suché biele víno

150 g čerstvé maslo

podľa chuti:

čierne korenie

soľ

príloha:

opekané alebo varené zemiaky

ryža

zemiaková kaša

Postup:

Kuracie prsia po umytí riadne osušíme, odstránime prípadné kosti či blanky.

 

 

Panvicu si portieme trochou masla alebo olivovým olejom.

Kuracie prsia sprudka orestujeme z oboch strán.

Z každej strany restujeme cca 5 minút. V tejto fáze ešte mäsko nesolíme.

V kastróliku si prepustíme takmer celé množstvo masla (trochu masla si necháme na záver).

Cibuľu nakrájame na veľmi drobno a vhodíme do rozpusteného masla.

 

 

Restujeme do sklovata.

Šampiňóny olúpeme a nakrájame na veľmi tenké plátky.

Ak sú veľké, prepolíme ich.

 

 

Šampiňóny pridáme k cibuli a spolu orestujeme.

Pridáme mäso, teraz osolíme, okoreníme a pridáme víno.

Bez pokrievky necháme víno odpariť zhruba do polovice pôvodného množstva.

Prikryjeme pokrievkou a dusíme cca 20-30 minút.

Ku koncu pridáme oriešok masla a stiahneme z platničky.

Ako príloha sa hodia zemiaky, ryža, prípadne šalát.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay