plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neuveriteľne chutné kuracie prsia s cesnakom a maslom: Rýchla a jednoduchá príprava!

Recept na kuracie mäso s cesnakom a maslom z jednej panvice!

Fenomenálny recept na lahodný obed z kuracieho mäsa tak jemného, že sa vám bude rozplývať na jazyku.

 

 

Keď mi občas dochádzajú nápady na obed, tak mám vždy v zálohe tento jednoduchý recept, ktorý ma ešte nikdy nesklamal.

Vynikajúci recept na smažené kuracie kúsky s lahodnou omáčkou z youtube kanála SOS Kitchen.

Kuracie prsia sú výborným zdrojom bielkovín a chudých bielkovín. Cesnak im dodá pikantnú chuť a maslo zas lahodnú krémovú konzistenciu. Toto jedlo je ideálne pre celú rodinu a môžete ho podávať s rôznymi prílohami, ako napríklad s ryžou, zemiakmi alebo cestovinami.

Potrebujeme:

600 g kuracieho mäsa (1 kuracie prsia)

soľ

mleté čierne korenie

1 ČL mletej červenej papriky

3 PL hladkej múky

 

 

3 PL rastlinného oleja na vysmážanie

50 g masla

20 g cesnaku

čili papričky

250 ml kuracieho vývaru alebo vody

šťavu z 1/2 citróna

petržlenovú vňať

Postup:

Na začiatku nakrájame kuracie prsia na väčšie kocky.

Nakrájané mäso preložíme na tanier, osolíme. Ochutíme čiernym korením. Pridáme mletú papriku.

Ďalej pridáme 2 lyžice múky a premiešame.

 

 

Na panvici zohrejeme olej na vysokej teplote a vložíme mäso.

Smažíme do zlatista. Osmažené mäso preložíme na tanier.

Panvicu položíme na sporák a znížime teplotu, pridáme maslo. Potom pridáme pretlačený cesnak. Miešame a smažíme jednu minútu.

Pridáme lyžicu múky a počas miešania smažíme dve minúty.

Ďalej pridáme čili papričku a miešame. Nalejeme vývar alebo vodu.

Za občasného miešania varíme 2-3 minúty.

 

 

Potom do zmesi pridáme citrónovú šťavu, zamiešame a varíme jednu minútu.

Po minúte vložíme do panvice kuracie mäso. Varíme ďalších 4-5 minút do požadovanej hustoty omáčky.

Zmes osolíme a posypeme čiernym korením, premiešame a chvíľu povaríme.

Nakoniec mäso posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.

Tipy:

Pre krémovejšiu omáčku môžete do panvice pridať 1/4 šálky bieleho vína.

Kuracie prsia môžete pred opekaním obaliť v múke.

Do panvice môžete pridať aj iné ingrediencie, ako napríklad huby, cibuľu alebo kukuricu.

Kuracie prsia na cesnaku sa dajú podávať s rôznymi prílohami. Tu je niekoľko nápadov:

Prílohy z ryže:

Biela ryža: Klasická príloha, ktorá sa hodí k takmer každému jedlu.

Hnedá ryža: Zdravšia a chutnejšia alternatíva k bielej ryži.

Ryža basmati: Voňavá ryža s jemnou orechovou chuťou.

Ryža jazmínová: Voňavá ryža s kvetinovou chuťou.

Risotto: Krémová ryžová kaša, ktorá sa dá pripraviť s rôznymi ingredienciami.

Prílohy zo zemiakov:

 

 

Varené zemiaky: Jednoduchá a sýta príloha.

Pečené zemiaky: Chutné a chrumkavé.

Zemiaková kaša: Krémová a sýta príloha.

Zemiakové pyré: Ľahšia verzia zemiakovej kaše.

Opiekané zemiaky: Chrumkavé a chutné.

Prílohy z cestovín:

Varené cestoviny: Jednoduchá a sýta príloha.

Pečené cestoviny: Chutné a chrumkavé.

Cestovinový šalát: Ľahká a osviežujúca príloha.

Cestovinová omáčka: Krémová a chutná omáčka, ktorá sa dá pripraviť s rôznymi ingredienciami.

Ostatné prílohy:

Pečená zelenina: Chutná a zdravá príloha.

Zeleninový šalát: Ľahká a osviežujúca príloha.

Kuskus: Ľahká a sypká príloha.

Bulgur: Zdravá a chutná príloha.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes