Vezmeme 2 kuracie prsia a opečiem ich na cesnakovom oleji s medom. MINÚTKOVÝ recept a mäso je chutnejšie ako grilované!

Cesnakový olej s prídavkom medu premení aj tie najobyčajnejšie kuracie prsia na kulinárske majstrovské dielo.

Mäso bude šťavnatejšie a chutnejšie ako grilované.

 

 

Potrebujeme:

2 kuracie prsia

...

1/4 ČL červenej papriky

4 strúčiky cesnaku

soľ

čierne korenie

1 polievková lyžica jablčného octu alebo bieleho octu

4 polievkové lyžice medu

3 polievkové lyžice sójovej omáčky

4 polievkové lyžice hl. múky

4 polievkové lyžice nesoleného masla

60 ml (1/4 šálky) kuracieho vývaru alebo vody

Petržlenová vňať

Príloha:

 

 

Zemiaky

Ryža

Zemiaková kaša

Čerstvá zelenina

Grilovaná zelenina

Postup:

 

 

Kuracie prsia narežeme pozdĺž na tenšie plátky a zľahka ich naklepeme.

Potom osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom, aby mäso lepšie absorbovalo korenie.

Každý kus kurčaťa obalíme v múke.

 

 

Teraz na rozohriatej panvici rozpustíme maslo.

Pridajte kuracie mäso a opekáme 5 minút z každej strany.

Potom mäso vyberte z panvice von.

 

 

Do tej istej panvice pridáme najemno nakrájaný cesnak.

A k cesnaku vložte ďalší kúsok masla.

Pridáme pálivú papriku, zalejeme medom a sójovou omáčkou.

 

 

Potom nalejte ocot, vývar.

Duste 2 minúty a vráťte kuracie mäso do výsledného cesnakového oleja.

 

 

Varíme ďalších 5 minút, kým omáčka trochu nezhustne.

Omáčku preliebame cez kuracie prsia.

 

 

Už na samom konci pridajte najemno nakrájanú petržlenovú vňať na mäso a podávame.

Ako prílohu môžeme zvoliť zemiaky, ryžu, zemiakovú kašu, alebo zeleninu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay