Veľmi sa mi páčia jednoduché jedlá, ktorých príprava zaberie málo času.
V chladničke alebo mrazničke sú vždy kuracie prsia, ktoré môžete pripraviť na mnoho rôznych spôsobov a pri správnom postupe sa mäso nevysuší.
Ak máte radi mastnejšiu časť hydiny, tak opečte stehná, táto verzia s cesnakom a smotanou je tiež veľmi rýchlo hotová a konečný výsledok bude jemný a veľmi veľmi chutný.
Potrebujeme:
4 kusy kuracích pŕs
1 ČL oregano
1 ČL bazalky
1 ČL údenej červenej papriky
1 ČL soli
korenie podľa chuti
2 strúčiky cesnaku
1,2 dl bieleho vína
3 lyžice olivového oleja
3 polievkové lyžice masla
Postup:
Kuracie prsia ochutíme zeleným korením, údenou červenou paprikou, soľou a korením.
Vo veľkej panvici zohrejte olej.
Potom pridajte kuracie prsia.
Smažte každú stranu 5 minút, ale nepopichajte ich.
Ak je mäso trochu hrubšie, opekajte o 1-2 minúty dlhšie z oboch strán.
Keď sú kuracie prsia uvarené, vyberieme ich vareškou a dáme na tanier.
Panvicu necháme na sporáku.
Roztlačíme cesnak.
Nalejeme do panvice víno a necháme ho zovrieť.
Potom pridáme maslo a keď sa roztopí, restujte cesnak 1 minútu.
Panvicu odstavíme z ohňa.
Na panvicu vrátime kuracie prsia tak, aby sa ich celkom pokrývala maslovo-cesnaková omáčka.
V prípade potreby ich niekoľkokrát otočte.
Podávame ihneď, horúce.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)