Chrumkavé kuracie prsia na cesnakovom masle: Mäso bude takto nesmierne chutné, mäkkučké a ZARUČENE sa nevysuší! 

Veľmi sa mi páčia jednoduché jedlá, ktorých príprava zaberie málo času.

 

 

V chladničke alebo mrazničke sú vždy kuracie prsia, ktoré môžete pripraviť na mnoho rôznych spôsobov a pri správnom postupe sa mäso nevysuší.

Ak máte radi mastnejšiu časť hydiny, tak opečte stehná, táto verzia s cesnakom a smotanou je tiež veľmi rýchlo hotová a konečný výsledok bude jemný a veľmi veľmi chutný.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Potrebujeme:

4 kusy kuracích pŕs

1 ČL oregano

1 ČL bazalky

1 ČL údenej červenej papriky

1 ČL soli

korenie podľa chuti

2 strúčiky cesnaku

1,2 dl bieleho vína

3 lyžice olivového oleja

3 polievkové lyžice masla

 

 

Postup:

Kuracie prsia ochutíme zeleným korením, údenou červenou paprikou, soľou a korením.

 

 

Vo veľkej panvici zohrejte olej.

Potom pridajte kuracie prsia.

Smažte každú stranu 5 minút, ale nepopichajte ich.

 

 

Ak je mäso trochu hrubšie, opekajte o 1-2 minúty dlhšie z oboch strán.

Keď sú kuracie prsia uvarené, vyberieme ich vareškou a dáme na tanier.

Panvicu necháme na sporáku.

 

 

Roztlačíme cesnak.

Nalejeme do panvice víno a necháme ho zovrieť.

Potom pridáme maslo a keď sa roztopí, restujte cesnak 1 minútu.

Panvicu odstavíme z ohňa.

 

 

Na panvicu vrátime kuracie prsia tak, aby sa ich celkom pokrývala maslovo-cesnaková omáčka.

V prípade potreby ich niekoľkokrát otočte.

Podávame ihneď, horúce.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels