Kuracie prsia inak: Narežte ich na čo najtenšie plátky a neuveríte, aká dobrota sa z nich vykľuje

Kuracie prsia sú veľmi rozšíreným pokrmom na celom Slovensku. Časom však ich tradičná príprava zovšednie a nedeľný obed či večera sa stane príliš obyčajnou rutinou.

Dnes vám však ukážeme, ako z obyčajných kuracích pŕs vykúzlite celkom nové jedlo, po ktorom sa vaši blízki budú zalizovať! Nejde pritom o žiadny komplikovaný recept a vystačíte si s tým, čo už pravdepodobne máte v chladničke.

Potrebujeme

[line_list]

  • 500 gramov kuracích pŕs
  • 2 stredne veľké mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 2-3 zemiaky
  • 1 vajíčko
  • olej
  • soľ a korenie podľa chuti
  • sezamové semienka
  • petržlenová vňať alebo iné bylinky

[/line_list]

 

Postup

Pomocou ostrého noža narežeme kuracie prsia na veľmi tenké plátky. Z každej strany ich treba okoreniť a osoliť.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

kuracie-prsia-na-platky_01

Umyjeme si mrkvu, cibuľu a zemiaky, očistíme ich a nakrájame. Cibuľku na malé kocky, mrkvu a zemiaky na tenké plátky. Cibuľku a mrkvu okrem toho opražíme na troche oleja.

Na spodok zapekacej misy dáme bravčovú masť alebo olej. Ako prvú vrstvu dáme kuracie mäso, vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a pridáme zeleninu a bylinky.

kuracie-prsia-na-platky_02

Pokračujeme vrstvením a nikdy nezabúdame na vajíčko, ktoré udrží celé jedlo šťavnaté.

kuracie-prsia-na-platky_03

Vrchná a posledná vrstva je opäť tenká vrstva kuracích pŕs. Na záver posypeme jedlo sezamovými semienkami a necháme 30-40 minút piecť pri teplote 180 °C.

kuracie-prsia-na-platky_04

Rezne sa musia piecť zakryté, ale občas ich kontrolujte. Ako príloha sa podáva čerstvý šalát alebo opekané zemiaky.

Dobrú chuť!

kuracie-prsia-na-platky_05

kuracie-prsia-na-platky_06

 

zdroj: takprosto