Pripravte si doma fantastické zapekané kuracie plátky so zemiakmi a lahodným šalátom podľa nášho jednoduchého receptu.
Úžasné jedlo, ktoré ma nikdy pred hosťami nesklamalo.
Nenáročný recept na jemný kurací filet so zemiakmi a šalátom z youtube kanála Lecker schnell.
Potrebujeme:
1 kurací filet
soľ
mleté čierne korenie
mletú červenú papriku
3 PL rastlinného oleja
1 cibuľu
3 zemiaky
soľ
mleté čierne korenie
2 PL rastlinného oleja
8-10 stredne veľkých šampiňónov
Na šalát:
2 malé uvarené cvikly
1 fialovú cibuľu
70 g konzervovanej kukurice
2 strúčiky cesnaku
petržlenovú vňať
kôpor
soľ
mleté čierne korenie
2 PL olivového oleja
Na majonézovú zmes:
100 g syra
1 paradajku
2 PL majonézy
1 vajce
Postup:
Kuracie mäso nakrájame na plátky, prekryjeme fóliou a vyklepeme tĺčikom.
Plátky naukladáme do misky, pridáme soľ, čierne korenie, mletú papriku a olej.
Zmes dôkladne rukami votrieme do mäsa.
Sklenenú zapekaciu misu vymastíme olejom a vložíme na plátky nakrájanú cibuľu.
Na tenké plátky nakrájané zemiaky vložíme do čistej misky.
Pridáme soľ, čierne korenie, olej.
Špachtľou premiešame.
Do zapekacej misy na cibuľu poukladáme zemiaky, mäsové plátky a nakrájané šampiňóny.
Misu prekryjeme navlhčeným papierom na pečenie a alobalom.
Formu vložíme do predhriatej rúry na 200°C.
Pečieme 25 minút.
Do menšej misky pridáme na kocky nakrájanú cviklu, cibuľu, kukuricu a pretlačený cesnak.
Potom do zmesi pridáme nasekanú petržlenovú vňať a kôpor.
Ďalej pridáme soľ, čierne korenie a olivový olej.
Dôkladne špachtľou premiešame.
Do čistej misky pridáme na hrubo nastrúhaný syr, na kocky nakrájanú paradajku, majonézu a vajce.
Lyžicou poriadne premiešame.
Zo zapekacej formy odstránime papier, fóliu a na vrchu rozotrieme majonézovú zmes.
Formu vložíme do rúry.
Pečieme ďalších 15 minút pri teplote 190°C.
Po dopečení môžeme jemné mäso so zemiakmi a osviežujúcim šalátom servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: