Zbierka vynikajúcich receptov na výborné kuracie plátky na rôzne spôsoby. Vyskúšajte ich pripraviť na plechu, alebo na panvici s výbornou omáčkou, nebudete ľutovať.
Prinášame vám 13 najobľúbenejších receptov!
Rýchle kuracie plátky s omáčkou
Potrebujeme:
3 kuracie prsia (jednoduché)
400 ml smotany na šľahanie, alebo na varenie
2 cibule
400 g malých húb
1 zväzok kôpru
3 polievkové lyžice oleja alebo masla
2-3 strúčiky cesnaku
soľ a čierne korenie alebo tak farebné ako ja, mleté podľa chuti
Postup:
Ošúpeme cibuľu, nakrájam nadrobno a osmažím na troche oleja.
Umyjeme kuracie prsia, osušíme a rozrežeme na tenšie plátky a môžeme podľa potreby ešte zľahka naklepať pod fóliou – ale nie je to nutné. Posypeme soľou a korením.
Na horúcej panvici s malým množstvom oleja alebo masla osmažíme plátky asi 2 minúty na každej strane, preložíme do hrnca s cibuľou. Zalejeme smotanou a necháme variť.
Na panvici, kde sme si smažili kuracie prsia orestujeme aj očistené huby.
Potom preložíme do hrnca k mäsu a smotane. Pridáme pretlačený cesnak a necháme všetko spolu prikryté variť ešte asi 10 minút.
Vyplneme plameň, pridáme nasekaný kôpor, premiešame a môžeme podávať.
Kuracie prsia na smotanovej omáčke podávame s ľubovolnou prílohou.
Kuracie plátky na cesnaku
Potrebujeme:
4 kuracie prsia
1 lyžica oleja olivového
40 g masla
1 zväzok pažítky (voliteľné)
200 g čerstvých húb
1 lyžica hladkej múky
300 ml sladkej alebo šľahačkovej smotany
soľ a korenie podľa chuti
ak nedávate pažítku tak na konci varenia pridajte petržlenovú vňať
Postup:
Prsia umyjeme, osušíme, potrieme soľou a korením.Na panvici zohrejeme maslo s olejom a osmažíme prsia dozlatista z oboch strán.
Znížime oheň, prikryjeme pokrievkou a dusíme 10 minút.Vyberieme prsia z panvice a do výpeku na tej istej panvici dáme nakrájané huby s pažítkou a smažíme 2-3 minúty.
Pridáme múku, po minútke smotanu, dochutíme a všetko dobre premiešame, pridáme osmažené prsia a restujeme ešte 5 minút na miernom ohni. Podávame s ryžou alebo cestovinou .
Kuracie plátky Havaj
Potrebujeme:
Kuracie prsia 6 ks
Ananás – 1 konzerva
Tvrdý syr – 300 g
Majonéza – 100 g
Ďalej:
Soľ – podľa chuti
Slnečnicový olej na vymazanie plechu
Postup:
Kuracie mäso si narežeme na plátky a zľahka naklepeme. Ochutíme soľou a uložíme na plech vymastený olejom.
Na každý plát mäsa uložíme plátok ananásu. Posypeme nahrubo nastrúhaným syrom a urobíme mriežku z majonézy.
To je všetko, teraz už dáme piecť do rúry na 170 stupňov po dobu asi 35 minút – ak robíme z bravčového mäsa, doba pečenia sa predĺži. Podávame s prílohou podľa chuti.
Kuracie plátky so syrom pečené v rúre
zdroj: .giallozafferano
Potrebujeme:
500 gramov kuracích rezňov prsných
1 cuketa
50 gramov mozzarelly
1 vajce
mlieko
Domáca strúhanka
olej olivový
soľ
Postup:
zdroj: giallozafferano
Kuracie prsia nakrájajte na hrubšie plátky, pozdĺž rezu urobte otvor tak, aby ste získali malú kapsu.
Cuketu nakrájajte na plátky a na panvici niekoľko minút orestujte na troche oleja so soľou. Po opečení vyberte, preložte do misky a nechajte vychladnúť.
Do kapsy vložte kúsok cukety a kúsok mozzarelly.
V miske rozšľahajte vajíčko s trochou mlieka a štipkou soli, plátky mäsa obaľte najskôr vo vajíčku a potom v strúhanke a dobre zalačte hlavne na tom mieste, kde ste urobili rez. Obaliť môžete aj 2x.
Vložte takto pripravené kuracie kúsky na plech na pečenie vystlaný papierom, pridajte olivový olej (pokvapkajte každý kúsok) a pečte pri teplote 200 ° asi 20 minút, vždy sa riaďte podľa vašej rúry – čas aj teplotu pečenia môžete upraviť podľa skúseností s konkrétnym spotrebičom.
Podávajte s prílohou podľa chuti.
Veľmi šťavnaté kuracie plátky za minútku pripravené
Potrebujeme:
5-6 kusov kuracích rezňov
4 lyžice medu
4-5 čajových lyžičiek horčice
5 strúčikov cesnaku
soľ, korenie
Postup:
Kuracie rezne umyjeme a osušíme papierovou utierkou, rozkrojíme na dve časti a obe osolíme. Môžeme zľahka naklepať, je to na vás. tenšie rezne budú rýchlejšie hotové.
Med rozmiešame s horčicou a pretlačeným cesnakom, Kuracie prsia premiešame v marináde – môžeme nechať marinovať, alebo použiť hneď. Mäso preložíme na plech vystlaný papierom na pečeni – v dobre vyhriatej rúre na 200 stupňov pečieme 20 minút.
Výborné plátky v bielom jogurte
Potrebujeme:
500 g kuracích pŕs
3 vajcia
100 g strúhaného syra
1 téglik bieleho jogurtu
1 strúčik cesnaku
Soľ, korenie
4 lyžice strúhanky (voliteľné)
Postup:
Umyté kuracie prsia osušíme, nakrájame na tenšie plátky, osolíme, okoreníme a potrieme pretlačeným cesnakom. Mäsko je dobré nechať chvíľu odležať v chladničke, ak však nemáte čas, môžete s ním pracovať aj hneď. Ja dávam odležať na celú noc, vtedy je najlepšie.
V miske zmiešame jogurt s nadrobno nastrúhaným syrom, pretlačeným cesnakom a vajíčkami. Kuracie kúsky obalíme v tejto zmesi a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zvyšnú zmes navrstvíme na vrch mäska.
Nakoniec posypeme strúhankou, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 – 220 stupňov asi 25 minút.
Strapaté rezne
Potrebujeme:
1 kg kuracích rezňov
200 g strúhaného syra
200 g strúhanky
150 g masla
Marináda:
200 g bieleho jogurtu
1 lyžicu horčice
4 strúčiky cesnaku
2 vajcia
1 lyžicu citrónovej šťavy
1/3 lyžičky chilly korenia
Soľ a čierne mleté korenie podľa chuti
Postup:
Všetky ingrediencie na marinádu zmiešame. Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na jednotlivé rezne. Mäso naložíme do marinády a vložíme na minimálne 1 hodinu do chladničky (ideálne na noc).
Marinované kuracie prsia obalíme v strúhanke zmiešanej so syrom. Takto obalené kuracie kúsky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a na každý kúsok uložíme plátok masla.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 40-45 minút.
Podávame s prílohou podľa chuti!
Kuracie plátky v horčicovej marináde so syrom
Potrebujeme:
600-700 g kuracie prsia nakrájané na tenké plátky
Soľ, korenie
Marináda:
3-4 lyžice horčice
200 g kyslej smotany
2 strúčiky cesnaku
Citrónovú šťavu
Obaľovanie:
150 g tvrdého najemno nastrúhaného syra
Strúhanku
Maslo
Postup:
Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na tenké látky a ochutíme soľou a korením. Na marinádu zmiešame všetky prísady – podľa chuti môžete viac alebo menej horčice, my máme radi viac. Kuracie kúsky zalejeme touto marinádou a necháme marinovať aspoň hodinu, ideálne ale cez noc.
Na obaľovanie si zmiešame strúhanku so syrom a v tejto zmesi obalíme každý kúsok mäsa a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Na každý kúsok dáme tenký plátok masla a pri teplote 200 stupňov pečieme asi 40 minút – v polovici času opatrne obrátime. Podávame s prílohou podľa chuti.
Fit kuracie plátky
Potrebujeme:
- 4 kuracie rezne
- 1 mozzarella nakrájanú na plátky
- Paradajka nakrájanú na plátky
- Niekoľko listov bazalky
Ďalej:
- korenie na kurča
- 2 lyžice sezamového alebo olivového oleja
Postup:
Rúru zapneme na 190 stupňov. Kuracie prsia posypeme korením, jemne naklepeme a narežeme (vo vzdialenosti asi 1,5 cm od seba). Do zárezov striedavo vkladáme plátok rajčiny, mozzarellu a lístky bazalky. Pokvapkáme olejom (tak aby sa dostal aj do zárezov), preložíme na plech vystlaný papierom a vložíme do rúry na asi 20-25 minút, kým sa syr nerozpustí, a kurča bude opečené na každej strane. Podávame s obľúbenými prílohami – zemiaky, zemiaková kaša, šalát.
Veľmi šťavnaté kuracie rezne za minútku pripravené
Potrebujeme:
5-6 kusov kuracích rezňov
4 lyžice medu
4-5 čajových lyžičiek horčice
5 strúčikov cesnaku
soľ, korenie
Postup:
Kuracie rezne umyjeme a osušíme papierovou utierkou, rozkrojíme na dve časti a obe osolíme. Môžeme zľahka naklepať, je to na vás. tenšie rezne budú rýchlejšie hotové.
Med rozmiešame s horčicou a pretlačeným cesnakom, Kuracie prsia premiešame v marináde – môžeme nechať marinovať, alebo použiť hneď. Mäso preložíme na plech vystlaný papierom na pečeni – v dobre vyhriatej rúre na 200 stupňov pečieme 20 minút.
Šťavnaté kuracie rezne plnené šunkou a syrom bez vyprážania
zdroj: https://blog.giallozafferano.it
Potrebujeme:
500 g kuracích prsných rezňov
4 plátky šunky
4 plátky mozzarelly
1 pohár mlieka
2 vajcia
Hladkú múku
Strúhanku
2 lyžice kukuričnej múky
Olej a soľ
Postup:
Umyté a osušené kuracie rezne nakrájame na hrubšie plátky, ochutíme soľou a korením, zalejeme mliekom a necháme tak stáť aspoň 1/2 hodiny.
Do misky rozšľaháme vajíčka, do ďalšej misky dáme strúhanku a kukuričnú múku a do ďalšej hladkú múku.
Kuracie rezne vyberieme z mlieka, narežeme a pozdĺž rezu urobíme otvor tak, aby ste získali malú kapsu.
Do kapsy vložíme plátok šunky, mozzarelly a dobre zatlačíme rukami, aby náplň ostala vo vnútri. Teraz rezne obalíme najskôr v múke, potom vo vajciach a strúhanke.
Plech na pečenie vyložíme papierom, potrieme trochou oleja a uložíme na ne rezne. Rezne pokvapkáme olejom a vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 30 minút. V strede pečenia môžeme obrátiť.
Obložené rezne na plechu
Potrebujeme:
Bravčové mäso (je možné použiť akékoľvek mäso – ja som použila karé) – 1 kg
Paradajková omáčka alebo pretlak – 3 lyžice
Kyslá smotana – 2 lyžice
Majonéza – 2 lyžice
Horčica – 1 polievková lyžica
Cesnak – 2 strúčiky
Tvrdý syr – 150 g
Mleté čierne korenie
Soľ
Postup:
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Osolíme, okoreníme. Zmiešame s paradajkou omáčkou alebo pretlakom a dáme marinovať do chladničky – na niekoľko hodín, ideálne na celú noc. Môžeme potom opäť osoliť.
Mäso uložíme na plech vyložený papierom.
V miske zmiešame pretlačený cesnak s kyslou, smotanou, horčicou a majonézou. Zmes natrieme každý kúsok mäsa. Posypeme strúhaným syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút.
Rezne na francúzsky spôsob
Potrebujeme:
2 ks kuracích pŕs
2 ks paradajok nakrájané na plátky
2 ks cibule nakrájané na plátky
1 vajce
100 g nízkotučného syra nakrájaného na tenké plátky
2 lyžice bieleho jogurtu
Soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
Postup:
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na tenké plátky – ochutíme soľou a korením. Vajcia vymiešame s jogurtom, soľou a korením.
Kuracie mäso uložíme na plech vymastený rastlinným olejom alebo vystlaný papierom na pečenie. Na mäso uložíme plátky cibule, plátky paradajok a potom na každý kúsok navrstvíme jogurtovú zmes. Nakoniec uložíme na vrch kúsky syra, vložíme dovyhriatej rúry a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 20 minút.