plny-hrniec_transparent_negativ.png

13 TOP receptov na minútkové kuracie plátky na rôzne spôsoby: Pár minút a máte perfektný obed!

Zbierka vynikajúcich receptov na výborné kuracie plátky na rôzne spôsoby. Vyskúšajte ich pripraviť na plechu, alebo na panvici s výbornou omáčkou, nebudete ľutovať. Prinášame vám 13 najobľúbenejších receptov!

Zbierka vynikajúcich receptov na výborné kuracie plátky na rôzne spôsoby. Vyskúšajte ich pripraviť na plechu, alebo na panvici s výbornou omáčkou, nebudete ľutovať.

Prinášame vám 13 najobľúbenejších receptov!

Rýchle kuracie plátky s omáčkou

Potrebujeme:

3 kuracie prsia (jednoduché)

400 ml smotany na šľahanie, alebo na varenie

2 cibule

400 g malých húb

1 zväzok kôpru

3 polievkové lyžice oleja alebo masla

2-3 strúčiky cesnaku

soľ a čierne korenie alebo tak farebné ako ja, mleté ​​podľa chuti

Postup:

Ošúpeme cibuľu, nakrájam nadrobno a osmažím na troche oleja.

Umyjeme kuracie prsia, osušíme a rozrežeme na tenšie plátky a môžeme podľa potreby ešte zľahka naklepať pod fóliou – ale nie je to nutné. Posypeme soľou a korením.

Na horúcej panvici s malým množstvom oleja alebo masla osmažíme plátky asi 2 minúty na každej strane, preložíme do hrnca s cibuľou. Zalejeme smotanou a necháme variť.

Na panvici, kde sme si smažili kuracie prsia orestujeme aj očistené huby.

Potom preložíme do hrnca k mäsu a smotane. Pridáme pretlačený cesnak a necháme všetko spolu prikryté variť ešte asi 10 minút.

Vyplneme plameň, pridáme nasekaný kôpor, premiešame a môžeme podávať.

Kuracie prsia na smotanovej omáčke podávame s ľubovolnou prílohou.

Kuracie plátky na cesnaku

Potrebujeme:

4 kuracie prsia

1 lyžica oleja olivového

40 g masla

1 zväzok pažítky (voliteľné)

200 g čerstvých húb

1 lyžica hladkej múky

300 ml sladkej alebo šľahačkovej smotany

soľ a korenie podľa chuti

ak nedávate pažítku tak na konci varenia pridajte petržlenovú vňať

Postup:

Prsia umyjeme, osušíme, potrieme soľou a korením.Na panvici zohrejeme maslo s olejom a osmažíme prsia dozlatista z oboch strán.

Znížime oheň, prikryjeme pokrievkou a dusíme 10 minút.Vyberieme prsia z panvice a do výpeku na tej istej panvici dáme nakrájané huby s pažítkou a smažíme 2-3 minúty.

Pridáme múku, po minútke smotanu, dochutíme a všetko dobre premiešame, pridáme osmažené prsia a restujeme ešte 5 minút na miernom ohni. Podávame s ryžou alebo cestovinou .

Kuracie plátky Havaj

Potrebujeme:

Kuracie prsia 6 ks

Ananás – 1 konzerva

Tvrdý syr – 300 g

Majonéza – 100 g

Ďalej:

Soľ – podľa chuti

Slnečnicový olej na vymazanie plechu

Postup:

Kuracie mäso si narežeme na plátky a zľahka naklepeme. Ochutíme soľou a uložíme na plech vymastený olejom.

Na každý plát mäsa uložíme plátok ananásu. Posypeme nahrubo nastrúhaným syrom a urobíme mriežku z majonézy.

To je všetko, teraz už dáme piecť do rúry na 170 stupňov po dobu asi 35 minút – ak robíme z bravčového mäsa, doba pečenia sa predĺži. Podávame s prílohou podľa chuti.

Kuracie plátky so syrom pečené v rúre

Pečené kuracie karé so cuketou a mozzarellou

zdroj: .giallozafferano

Potrebujeme:

500 gramov kuracích rezňov prsných

1 cuketa

50 gramov mozzarelly

1 vajce

mlieko

Domáca strúhanka

olej olivový

soľ

Postup:

Collage

zdroj: giallozafferano

Kuracie prsia nakrájajte na hrubšie plátky, pozdĺž rezu urobte otvor tak, aby ste získali malú kapsu.

Cuketu nakrájajte na plátky a na panvici niekoľko minút orestujte na troche oleja so soľou. Po opečení vyberte, preložte do misky a nechajte vychladnúť.

Do kapsy vložte kúsok cukety a kúsok mozzarelly.

V miske rozšľahajte vajíčko s trochou mlieka a štipkou soli, plátky mäsa obaľte najskôr vo vajíčku a potom v strúhanke a dobre zalačte hlavne na tom mieste, kde ste urobili rez. Obaliť môžete aj 2x.

Vložte takto pripravené kuracie kúsky na plech na pečenie vystlaný papierom, pridajte olivový olej (pokvapkajte každý kúsok) a pečte pri teplote 200 ° asi 20 minút, vždy sa riaďte podľa vašej rúry – čas aj teplotu pečenia môžete upraviť podľa skúseností s konkrétnym spotrebičom.

Podávajte s prílohou podľa chuti.

 

Veľmi šťavnaté kuracie plátky za minútku pripravené

Potrebujeme:

5-6 kusov kuracích rezňov
4 lyžice medu
4-5 čajových lyžičiek horčice
5 strúčikov cesnaku
soľ, korenie

Postup:

Kuracie rezne umyjeme a osušíme papierovou utierkou, rozkrojíme na dve časti a obe osolíme. Môžeme zľahka naklepať, je to na vás. tenšie rezne budú rýchlejšie hotové.

Med rozmiešame s horčicou a pretlačeným cesnakom, Kuracie prsia premiešame v marináde – môžeme nechať marinovať, alebo použiť hneď.  Mäso preložíme na plech vystlaný papierom na pečeni – v dobre vyhriatej rúre na 200 stupňov pečieme 20 minút.

Výborné plátky v bielom jogurte

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs

3 vajcia

100 g strúhaného syra

1 téglik bieleho jogurtu

1 strúčik cesnaku

Soľ, korenie

4 lyžice strúhanky (voliteľné)

Postup:

Umyté kuracie prsia osušíme, nakrájame na tenšie plátky, osolíme, okoreníme a potrieme pretlačeným cesnakom. Mäsko je dobré nechať chvíľu odležať v chladničke, ak však nemáte čas, môžete s ním pracovať aj hneď. Ja dávam odležať na celú noc, vtedy je najlepšie.

V miske zmiešame jogurt s nadrobno nastrúhaným syrom, pretlačeným cesnakom a vajíčkami. Kuracie kúsky obalíme v tejto zmesi a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zvyšnú zmes navrstvíme na vrch mäska.

Nakoniec posypeme strúhankou, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 – 220 stupňov asi 25 minút.

Strapaté rezne

Potrebujeme:

1 kg kuracích rezňov

200 g strúhaného syra

200 g strúhanky

150 g masla

Marináda:

200 g bieleho jogurtu

1 lyžicu horčice

4 strúčiky cesnaku

2 vajcia

1 lyžicu citrónovej šťavy

1/3 lyžičky chilly korenia

Soľ a čierne mleté korenie podľa chuti

Postup:

Všetky ingrediencie na marinádu zmiešame. Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na jednotlivé rezne. Mäso naložíme do marinády a vložíme na minimálne 1 hodinu do chladničky (ideálne na noc).

Marinované kuracie prsia obalíme v strúhanke zmiešanej so syrom. Takto obalené kuracie kúsky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a na každý kúsok uložíme plátok masla.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 40-45 minút.

Podávame s prílohou podľa chuti!

Kuracie plátky v horčicovej marináde so syrom

Potrebujeme:

600-700 g kuracie prsia nakrájané na tenké plátky

Soľ, korenie

Marináda:

3-4 lyžice horčice

200 g kyslej smotany

2 strúčiky cesnaku

Citrónovú šťavu

Obaľovanie:

150 g tvrdého najemno nastrúhaného syra

Strúhanku

Maslo

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na tenké látky a ochutíme soľou a korením. Na marinádu zmiešame všetky prísady – podľa chuti môžete viac alebo menej horčice, my máme radi viac. Kuracie kúsky zalejeme touto marinádou a necháme marinovať aspoň hodinu, ideálne ale cez noc.

Na obaľovanie si zmiešame strúhanku so syrom a v tejto zmesi obalíme každý kúsok mäsa a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Na každý kúsok dáme tenký plátok masla a pri teplote 200 stupňov pečieme asi 40 minút – v polovici času opatrne obrátime. Podávame s prílohou podľa chuti.

Fit kuracie plátky

Potrebujeme:

  • 4 kuracie rezne
  • 1 mozzarella nakrájanú na plátky
  • Paradajka nakrájanú na plátky
  • Niekoľko listov bazalky

Ďalej:

  • korenie na kurča
  • 2 lyžice sezamového alebo olivového oleja

Postup:

Rúru zapneme na 190 stupňov. Kuracie prsia posypeme korením, jemne naklepeme a narežeme  (vo vzdialenosti asi 1,5 cm od seba). Do zárezov striedavo vkladáme plátok rajčiny, mozzarellu a lístky bazalky. Pokvapkáme olejom (tak aby sa dostal aj do zárezov), preložíme na plech vystlaný papierom a vložíme do rúry na asi 20-25 minút, kým sa syr nerozpustí, a kurča bude opečené na každej strane. Podávame s obľúbenými prílohami – zemiaky, zemiaková kaša, šalát.

Veľmi šťavnaté kuracie rezne za minútku pripravené

Potrebujeme:

5-6 kusov kuracích rezňov
4 lyžice medu
4-5 čajových lyžičiek horčice
5 strúčikov cesnaku
soľ, korenie

Postup:

Kuracie rezne umyjeme a osušíme papierovou utierkou, rozkrojíme na dve časti a obe osolíme. Môžeme zľahka naklepať, je to na vás. tenšie rezne budú rýchlejšie hotové.

Med rozmiešame s horčicou a pretlačeným cesnakom, Kuracie prsia premiešame v marináde – môžeme nechať marinovať, alebo použiť hneď.  Mäso preložíme na plech vystlaný papierom na pečeni – v dobre vyhriatej rúre na 200 stupňov pečieme 20 minút.

Šťavnaté kuracie rezne plnené šunkou a syrom bez vyprážania

cotolette di pollo al forno

zdroj: https://blog.giallozafferano.it

Potrebujeme:

500 g kuracích prsných rezňov

4 plátky šunky

4 plátky mozzarelly

1 pohár mlieka

2 vajcia

Hladkú múku

Strúhanku

2 lyžice kukuričnej múky

Olej a soľ

Postup:

Umyté a osušené kuracie rezne nakrájame na hrubšie plátky, ochutíme soľou a korením,  zalejeme mliekom a necháme tak stáť aspoň 1/2 hodiny.

Do misky rozšľaháme vajíčka, do ďalšej misky dáme strúhanku a kukuričnú múku a do ďalšej hladkú múku.

Kuracie rezne vyberieme z mlieka, narežeme a pozdĺž rezu urobíme otvor tak, aby ste získali malú kapsu.

Do kapsy vložíme plátok šunky, mozzarelly a dobre zatlačíme rukami, aby náplň ostala vo vnútri. Teraz rezne obalíme najskôr v múke, potom vo vajciach a strúhanke.

Plech na pečenie vyložíme papierom, potrieme trochou oleja a uložíme na ne rezne. Rezne pokvapkáme olejom a vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 30 minút. V strede pečenia môžeme obrátiť.

Obložené rezne na plechu

Potrebujeme:

Bravčové mäso (je možné použiť akékoľvek mäso – ja som použila karé) – 1 kg

Paradajková omáčka alebo pretlak – 3 lyžice

Kyslá smotana – 2 lyžice

Majonéza – 2 lyžice

Horčica – 1 polievková lyžica

Cesnak – 2 strúčiky

Tvrdý syr – 150 g

Mleté čierne korenie

Soľ

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Osolíme, okoreníme. Zmiešame s paradajkou omáčkou alebo pretlakom a dáme marinovať do chladničky – na niekoľko hodín, ideálne na celú noc. Môžeme potom opäť osoliť.

Mäso uložíme na plech vyložený papierom.

V miske zmiešame pretlačený cesnak s kyslou, smotanou, horčicou a majonézou. Zmes natrieme každý kúsok mäsa. Posypeme strúhaným syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút.

Rezne na francúzsky spôsob

Potrebujeme:

2 ks kuracích pŕs

2 ks paradajok nakrájané na plátky

2 ks cibule nakrájané na plátky

1 vajce

100 g nízkotučného syra nakrájaného na tenké plátky

2 lyžice bieleho jogurtu

Soľ, mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na tenké plátky – ochutíme soľou a korením. Vajcia vymiešame s jogurtom, soľou a korením.

Kuracie mäso uložíme na plech vymastený rastlinným olejom alebo vystlaný papierom na pečenie. Na mäso uložíme plátky cibule, plátky paradajok a potom na každý kúsok navrstvíme jogurtovú zmes. Nakoniec uložíme na vrch kúsky syra, vložíme dovyhriatej rúry a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 20 minút.

Najlepšie recepty na dnes