PRÍRODNÉ kuracie prisa na hubách a cesnaku: Minútková príprava a lepšie mäsko som dávno nejedla!

Vynikajúci recept na šťavnaté kuracie prsia s hubami a cesnakom v krémovej smotanovej omáčke.

Vynikajúci obed na sviatočnú príležitosť aj na bežný deň.

 

 

Príprava zaberie len pár minút a hravo to zvládnete kedykoľvek budete mať chuť na niečo dobré.

...

Potrebujeme:

Kuracie prsia – 300 g

Huby (šampiňóny) – 250 g

Maslo – 30 g

Smotana na šľahanie – 150 g (obsah tuku 30-33%)

Voda – 50 g

Cesnak – 1 strúčik petržlen

olej

Soľ

Čierne mleté korenie

Postup:

Kuracie prsia rozrežeme na plátky.

 

 

Zaždý plátok ochutíme soľou a korením.

Prirpavíme si panvicu, na ktorú nalejeme trochu oleja a približne lyžičku masla.

Pridáme kuracie prsia a orestujeme z oboch strán.

 

 

Potom kuracie prsia vyberieme a na tú istú panvicu pridáme nakrájané huby a orestujeme.

Zalejeme smotanou, pridáme zvyšné maslo a nakoniec vodu.

Ochutíme soľou a korením.

 

 

Necháme prevariť a pridáme opäť kuracie prsia.

Tie v zmesi niekoľko minúť necháme, pričom prelievame smotanovou omáčkou.

Nakoniec pridáme aj nakrájaný cesnak a keď sa omáčka zredukuje, pridáme nasekanú vňať a môžeme podávať.

 

 

Prajeme vám dobcú chuť! :-)

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay