plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastické kuracie mäsko s ryžou z jednej panvice: Veľmi jednoduchá príprava, minimum špinavého riadu a chutný obed je na stole!

Navarte chutný obed rýchlo a bez zbytočného špinavého riadu.

Podľa tohto receptu z youtube to zvládnete ľavou zadnou!

 

 

Potrebujeme:

2 červené papriky

2 zelené papriky

1 cibuľu

2 paradajky

3 PL olivového oleja

2 kuracie prsia (asi 700 g)

2 šálky ryže (350 g )

1 ČL paradajkovej pasty

1 ČL soli alebo podľa chuti

1/2 ČL mäty

1/2 ČL čierneho mletého korenia

1/2 ČL nového korenia

1/2 ČL červenej mletej papriky

1 pohár horúcej vody (200 ml)

Postup:

 

 

Papriky si umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky.

Paradajky zbavíme šupky a takisto nakrájame na kocky.

Cibuľu si očistíme a nakrájame nadrobno.

Na panvicu si nalejeme olivový olej, rozhorúčime.

Cibuľu restujeme asi 1 minútu. 

 

 

Pridáme pokrájanú papriku.

Osmažíme asi 2 minúty.

 

 

Medzitým si kuracie prsia nakrájame na malé kúsky, potom ho pridáme k zelenine.

Opekáme, kým nie je biele.

 

 

 

 

 

Keď je mäso biele, pridáme pokrájané paradajky, paradajkovú pastu, soľ, mätu, čierne mleté korenie, nové korenie a červenú mletú papriku.

Dobre premiešame a pod pokrievkou dusíme asi 7 – 8 minút. 

 

 

Medzitým si dobre prepláchneme ryžu.

Pridáme ju do panvice s mäsom a zeleninou. 

 

 

Dobre premiešame, pridáme trochu vody a varíme za stáleho miešania.

Keď sa voda odparí a ryža zmäkne, vypneme sporák.

Necháme jedlo pod pokrievkou stáť ešte 10 minút. 

 

 

Hotovo.

Vynikajúci obed z jednej panvice je pripravený a môžeme ho servírovať. 

Dobrú chuť!

 

 

Video:

 

 

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes