plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kuracie mäso naporcujem a pridám dve ingrediencie: Rezne sú také dobré, že si každý pridá ďalšiu porciu!

Kuracie rezne si nepredstavujte ako bravčové rezne – nemusíte ich vyklepať tĺčikom.

 

 

Aby ste z kuraťa vytvorili niečo nové, nakrájajte prsia nožom a pridajte k nim pár ingrediencií, ktorá vám ich pomôžu spojiť do hmoty, ktorá sa na panvici nerozpadne.

Inšpiráciu na tieto rezne nájdete vo svojej chladničke.

Delikátny recept na najlahodnejšie kuracie rezne z portálu przyslijprzepis.

Rezne z kuracích pŕs budú obsahovať nielen majonézu, či syr, ale aj iné menej nápadné ingrediencie.

Ich príprava je perfektný spôsob, ako vyprázdniť chladničku od zvyškov zeleniny na konci mesiaca.

 

 

Nápady na nakrájané kuracie rezne

Kuracie prsia ponúkajú v kuchyni veľa možností, no vo svojej klasickej podobe, čiže naklepané, rýchlo omrzia.

Nakrájame ich na kúsky a pridáme do zmesi z nastrúhaného syra alebo mozzarelly, vajíčka a majonézy.

 

 

Vznikne tak základ, do ktorého môžeme pridať čokoľvek, na čo narazíme.

Vďaka pridaniu majonézy budú rezne šťavnaté – aj keď ich na panvici mierne potiahneme.

Kúsky kuracích pŕs so zeleninovými prísadami budú tiež oveľa jemnejšie ako bravčový rezeň.

 

 

Nasekané rezne môžeme smažiť napríklad na stredomorský spôsob.

Do zmesi z kuracieho mäsa nakrájaného na kocky s vajcom, syrom a majonézou pridáme krátko osmažený špenát s cesnakom a kúskami sušených paradajok.

Zmes ochutíme provensálskymi bylinkami.

 

 

Základná hmota na takéto rezne uvíta aj pridanie nadrobno nakrájaných paradajok a šampiňónov.

Najmä v kombinácii so žltým syrom.

Čo poviete na tento nápad: nakrájané kuracie rezne s pórom a ananásom.

 

 

Podľa nás budú výbornou zmenou oproti tradičným vyklepaným plátkom so soľou a korením.

Môžeme ich servírovať s cesnakom, bylinkovou omáčkou (s petržlenovou vňaťou a kôprom).

Prípadne sa výborne hodia s mätou, ktorá osvieži chuť vyprážaného mäsa.

 

 

Na recept potrebujeme:

600 g kuracích pŕs

200 g tvrdého syra

1 stredný pór (iba bielu časť)

3 PL hladkej múky

1 PL majonézy

2 veľké vajcia

plátky ananásu (konzervovaného alebo čerstvého)

1 ČL sladkej mletej papriky

soľ

mleté čierne korenie

rastlinný olej na vysmážanie

 

 

Postup:

Pór opláchneme od zvyškov pôdy a piesku.

Nakrájame na kolieska alebo polovičné plátky.

Na panvici zohrejeme trochu oleja.

 

 

Vložíme pór a smažíme ho asi 4 minúty, kým nebude priehľadný a mäkký.

Panvicu zložíme zo sporáku a odložíme nabok vychladnúť.

Kuracie prsia a plátky ananásu nakrájame na stredne veľké kocky a vložíme ich do veľkej misy.

 

 

Pridáme na hrubo nastrúhaný syr.

Potom pridáme vychladnutý pór.

Nasypeme múku, pridáme vajce a majonézu.

 

 

Dochutíme soľou, čiernym korením a mletou paprikou.

Miešame lyžicou alebo rukou, kým sa všetky suroviny dobre nespoja a hmota nebude lepkavá.

Najlepšie, ak to urobíme rukou – vtedy pocítime, či má zmes správnu konzistenciu.

 

 

Ak je zmes príliš tekutá a nechce sa spojiť, postupne za stáleho miešania pridáme 1-2 lyžice múky.

Na panvici rozohrejeme olej a pomocou lyžice pridáme porcie zmesi.

Na panvici z nich vytvarujeme rezne a znížime teplotu vyprážania.

 

 

Panvicu prikryjeme pokrievkou a opekáme asi 3-4 minúty z každej strany do zlatista.

Počas vyprážania ich obrátime vareškou na druhú stranu.

Vypražené kuracie rezne necháme okvapkať na papierovej utierke.

 

 

Servírujeme so zemiakovou kašou a obľúbeným šalátom.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes