Kuracie mäso na masle a cesnaku: Jednoduchá kombinácia a pritom taká skvelá chuť!

Vynikajúci obed z kuracieho mäska.

Opečte ho na masle s cesnakom a bude nielen voňavé, ale aj nesmierne chutné.

Pridajte obľúbenú prílohu a máte obed ako lusk. 

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postupujte podľa tohto jednoduchého receptu z youtube.

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs

čierne mleté korenie

2 PL hladkej múky + 1 ČL hladkej múky

40 g masla

5 – 6 strúčikov cesnaku

1/2 šálky vývaru (kuracieho alebo zeleninového)

1 ČL oregana

1 ČL citrónovej šťavy

petržlenovú vňať

Postup:

Kuracie prsia si umyjeme, osušíme.

Nakrájame na kocky.

 

 

Mäso vložíme do misky, osolíme, okoreníme.

Posypeme múkou a premiešame, aby sa mäso dobre obalilo. 

Na panvicu si nalejeme rastlinný olej, rozhorúčime.

Mäso sprudka opečieme.

 

 

Mäso vyberieme z panvice, vložíme do nej maslo a necháme ho rozpustiť. 

Cesnak si nasekáme nadrobno a opečieme na masle.

Zaprášime trochou múky a premiešame.

 

 

Zalejeme vývarom, premiešame, pridáme oregano, čajovú lyžičku citrónovej šťavy a vložíme mäso. 

Posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay