plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kuracie mäso a zemiaky na spôsob kari z jednej panvice

Najlepšie na jedlách z jedného plechu je, že nevyžadujú takmer žiadnu prácu, no sú veľmi chutné. Všetko dáme do panvice a už čoskoro môžeme podávať chutné jedlo.

Dnes vám ukážeme veľmi jednoduchý recept na kuracie kari pečené v rúre, ktorý pripravíte bleskovo!

 

 

Recept sme našli na kanáli KETKES Kitchen.

Ak neviete, čo variť, tento recept vás určite poteší. Je z jednoduchých surovín, všetko dáme do panvice alebo misy a môže sa piecť. Potom posypte strúhaným syrom, aby to bolo ešte chutnejšie.

Omáčka robí toto kura veľmi lahodným výnimočným. Pri pečení sa nevysuší, bude veľmi chutné.

 

 

Odkedy sme ho vyskúšali, robíme ho pravideľne. Ak chcete urobiť niečo naozaj chutné, vyskúšajte tento recept na kuracie mäso, určite sa vám toto jedlo bude páčiť!

Potrebujeme:

2 cibule

3-4 zemiaky

soľ

korenie

olej

1 kuracie prsia

2 vajcia

200 ml smotany na varenie

kari prášok

bazalka

150 g strúhaného syra

2 paradajky

Postup:

Cibuľu si nakrájame na drobnejšie kúsky.

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska.

 

 

Kuracie mäso očistíme a nakrájame na menšie kúsky

Pripravíme panvicu alebo misu vhodnú do rúry.

Na dno nalejeme trochu oleja.

 

 

Uložíme cibuľu.

Na cibuľu plátky zemiakov.

Na zemiaky uložíme mäso.

 

 

Všetko ochutíme soľou a korením.

V samostatnej miske vyšľaháme vajcia so smotanou.

Pridáme bazalku a kari.

 

 

Dobre premiešame a nalejeme na prísady na panvici.

Pečieme pri teplote 200 stupňov 60 minút.

Potom si nastrúhame syr.

 

 

Paradajku nakrájame na kolieska.

Vyberieme panvicu z rúry a posypeme syrom a uložíme plátky paradajok.

 

 

Necháme zapiecť ešte 10 minút pri teplote 180 stupňov.

Hotovo, môžeme podávať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes