Kuracie mäsko so zeleninou a omáčkou, ako z čínskej reštaurácie: Neskutočne dobré papanie za 20 minút!

Toto jedlo je naozaj fantastické a bleskové. Chodili sme na to do jednej čínskej reštaurácie a po mnohých pokusoch sa mi podarilo uvariť to tak, aby bola chuť na nerozoznanie. Odporúčam každému, kto má rád rýchle a pritom výborné jedlo.

Toto jedlo je naozaj fantastické a bleskové. Chodili sme na to do jednej čínskej reštaurácie a po mnohých pokusoch sa mi podarilo uvariť to tak, aby bola chuť na nerozoznanie. Odporúčam každému, kto má rád rýchle a pritom výborné jedlo.

Potrebujeme:

500g kuracie prsia

2 lyžičky kari korenia

1 lyžička solamyl

Červená paprika,

Zelená paprika

...

Mrkva (voliteľné)

čínska kapusta 3-4 (len tvrdšia časť),

pór,

poprípade šampiňóny alebo iné huby

Omáčka:

1 lyžica octu,

200 ml studenej vody,

2 lyžice sójová omáčka,

2 lyžičky cukru krupica

2 lyžičky solamylu

Ustricová omáčka na dochutenie (1 lyžica) – ak nemáte, stačí obyčajná soľ a korenie

Postup:

Najskôr si nakrájame zeleninu – všetko na rezance, pór na kolieska a sprudka opražíme na dobre rozpálenom oleji. Stačí krátko, zelenina by mala byť chrumkavá, nie rozvarená. Nakoniec pridáme aj huby (ak sa rozhodnete použiť ich).

V miske si zmiešame všetky suroviny na omáčku tak, aby v nej neboli hrudky. Dôkladne rozmiešame, potom prilejeme k zľahka orestovanej zelenine a premiešavame, kým omáčka nezhustne. Pokiaľ  by bola omáčka príliš hustá, prilejeme vodu alebo naopak pridáme viacej solamylu. Kuracie mäsko nakrájame na rezance, posypeme karí korením, 1 lyžičkou solamylu, korením a premiešame. Na inej panvici sprudka osmažíme do zlatista, pridáme hotovú omáčku so zeleninou a prehrejeme a je hotovo. Podáváme k ryži.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)