plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najfajnovejšie kuracie mäsko Stroganov: Bleskový recept odkukaný od svokry, chutí to ešte lepšie ako klasika!

Tento recept som si požičala od svokry - je rýchly a chutí nám ešte viac, ako originál!

V našej rodine sa toto jedlo teší veľkej obľube.

 

 

Okrem klasiky z hovädzieho mäsa sme si zamilovali aj túto – ľahšiu a omnoho rýchlejšiu verziu na Stroganov z kuracieho mäska.

Dokonca, zachutil aj deťom a preto ho varíme pravidelne.

Najchutnejší nápad z kuracieho mäska – u nás jednodnoznačne kurací stroganov – rýchly a moc chutný obed.

Potrebujeme:

600 g kuracích pŕs

 

 

1 cibuľku nakrájanú nadrobno

3 lyžice horčice

5 ks zaváraných uhoriek – nakrájaných na drobnejšie

1 papriku nakrájanú

 

 

5 lyžíc kečupu

1 lyžicu hladkej múky

1 lyžicu worcesterskej omáčky

asi 150-200 ml sladkej smotany na šľahanie

Príloha:

Ryža

 

 

Cestovina

Hranolky

Opekané zemiaky

Postup:

Kuracie mäsko nakrájame na pásiky, osolíme, okoreníme.

 

 

Na panvici na oleji opražíme dosklovita cibuľku.

Pridáme mäsko, worcesterskú omáčku a dusíme domäkka.

Podľa potreby podlejeme trochou vody.

 

 

Keď je mäsko mäkké – stačí naozaj pár minút.

Pridáme uhorky, papriku a kečup s horčicou.

Necháme prevariť.

 

 

Krátko pred koncom poprášime múkou (keď je mäsko už mäkké) a celé zahustíme smotanou.

Premiešame, necháme prejsť varom.

Môžeme ešte dochutiť.

 

 

Podávame s cestovinou alebo zemiakmi.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes