Kuracie mäso na pomarančoch pečené v rúre je nesmierne chutné, voňavé a jemné.
Nezvyčajný recept, v ktorom sa snúbia rôzne chute a tie vytvárajú dokonalý celok.
Recept je nenáročný a potrebujete len pár základných surovín!
Tento recept je známy pod názvom „Kuracie na cigánsky spôsob“, ide o skutočne veľmi originálny a lahodný recept.
Inšpirujte sa týmto originálnym receptom z youtube a oživte svoj jedálniček.
Potrebujeme:
800 g kuracích pŕs
1 cibuľu
1 pomaranč
15 g pretržlenu
70 g masla
4 strúčiky cesnaku
1/3 ČL sódy bikarbóny
soľ
čierne korenie
Postup:
Cibuľu ošúpeme, nakrájame na jemno.
Potom ju orestujeme na masle.
Pridáme trochu jedlej sódy a premiešame.
Cibuľa by mala mierne zožltnúť.
Prikryjeme, znížime teplotu a dusíme 10 minút.
Vďaka sóde sa cibuľa pri dusení stáva kašovitou ako omáčka.
Kuracie prsia si nakrájame na tenké podlhovasté kúsky.
Teraz si vytlačíme šťavu z pomaranča alebo môžeme pomaranč nakrájať na kúsky.
Cesnak nasekáme nadrobno.
Na panvicu k cibuli pridáme pomaranč s cesnakom a kuracie kúsky.
Pridáme soľ a korenie podľa chuti, premiešame.
Privedieme do varu, znížime ohrev a dusíme ďalších 15 minút.
To je všetko, kuracie mäso na pomarančoch a cibuli je pripravené.
Môžeme ho ešte posypať nasekanými bylinkami.
Dobrú chuť!
Celý video návod nájdete tu: