Kuracie mäsko „na cigánsky spôsob“: Originálny recept, ktorý vnesie nový vietor do vášho jedálnička!

Kuracie mäso na pomarančoch pečené v rúre je nesmierne chutné, voňavé a jemné.

Nezvyčajný recept, v ktorom sa snúbia rôzne chute a tie vytvárajú dokonalý celok. 

Recept je nenáročný a potrebujete len pár základných surovín!

 

Tento recept je známy pod názvom „Kuracie na cigánsky spôsob“, ide o skutočne veľmi originálny a lahodný recept.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Inšpirujte sa týmto originálnym receptom z youtube a oživte svoj jedálniček. 

Potrebujeme:

800 g kuracích pŕs

1 cibuľu

1 pomaranč

15 g pretržlenu

70 g masla

4 strúčiky cesnaku

1/3 ČL sódy bikarbóny

soľ

čierne korenie

Postup:

Cibuľu ošúpeme, nakrájame na jemno.

Potom ju orestujeme na masle. 

 

 

Pridáme trochu jedlej sódy a premiešame.

Cibuľa by mala mierne zožltnúť.

 

 

Prikryjeme, znížime teplotu a dusíme 10 minút.

Vďaka sóde sa cibuľa pri dusení stáva kašovitou ako omáčka.

Kuracie prsia si nakrájame na tenké podlhovasté kúsky.

 

 

Teraz si vytlačíme šťavu z pomaranča alebo môžeme pomaranč nakrájať na kúsky.

Cesnak nasekáme nadrobno.

 

 

Na panvicu k cibuli pridáme pomaranč s cesnakom a kuracie kúsky.

Pridáme soľ a korenie podľa chuti, premiešame.

Privedieme do varu, znížime ohrev a dusíme ďalších 15 minút. 

To je všetko, kuracie mäso na pomarančoch a cibuli je pripravené.

Môžeme ho ešte posypať nasekanými bylinkami.

Dobrú chuť!

Celý video návod nájdete tu:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash