Kuracie lievance zapečené so smotanou a syrom

Neuveriteľne chutný obed alebo večera, ktorá poteší každého milovníka šťavnatého kuracie mäsa a lahodnej smotany. Tento recept je zdravšou alternatívou klasických kuracích lievancov, pretože sa pripravujú bez vyprážania. Na výsledku si určite pochutná celá vaša rodina!

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs

1 väčšia cibuľa

1 vajce

3 strúčiky cesnaku

200 ml kyslej smotany

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

150 g strúhaného tvrdého syra

Postup:

Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky. K mäsu pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, soľ, korenie a rozšľahané vajíčko. Dobre premiešame.

Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú vymastíme maslom alebo rastlinným olejom. Z hmoty vytváreme menšie fašírky, ktoré prekladáme do misy. Potom vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 10-15 minút.

Medzitým si pripravíme smotanovú omáčku. V miske zmiešame syr s pretlačeným cesnakom a smotanou. Potom omáčku navrstvíme na kuracie lievace a opäť vložíme do rúry. Pečieme ešte 15-20 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Témy:


Pridajte svoj komentár