Kuracie lievance so smotanou a zelenou cibuľkou

Perfektný obed z kuracieho mäska a jemného smotanového cestíčka. Zelená cibuľka dodáva celému jedlu sviežosť a jarnú ľahkosť. Vyskúšajte túto dobrotu aj vy! :-)

Perfektný obed z kuracieho mäska a jemného smotanového cestíčka. Zelená cibuľka dodáva celému jedlu sviežosť a jarnú ľahkosť. Vyskúšajte túto dobrotu aj vy! :-)

Potrebujeme:

900 g kuracích pŕs

5 vajec

2 lyžice hladkej múky

1-2 lyžice kyslej smotany

2 lyžice najemno nasekanej zelenej cibulky

...

2 strúčiky cesnaku

Soľ a korenie podľa chuti

Zelené bylinky podľa chuti – kôpor, petržlenovú vňať…

Postup:

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na malé kocky. Dochutíme soľou, korením a preložíme do misky. K mäsku pridáme smotanu, vajcia, nadrobno nakrájanú cibuľku, pretlačený cesnak, bylinky a múku. Vymiešame cesto, ktoré by malo mať konzistenciu hustejšej smotany. Z cesta lyžicou dávkujeme na panvicu jednotlivé lievance, ktoré vyprážame na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)