plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kuracie lievance s kyslou smotanou

Jemné, úžasne chutné a šťavnaté. Jednoducho skvelé jedlo, ktoré môžete doladiť ingredienciami podľa vlastnej chuti alebo toho, čo práve nájdete v chladničke. Vynikajúce sú napríklad s hráškom, kukuricou, červenou paprikou alebo obľúbenými hubami.

Jemné, úžasne chutné a šťavnaté. Jednoducho skvelé jedlo, ktoré môžete doladiť ingredienciami podľa vlastnej chuti alebo toho, čo práve nájdete v chladničke. Vynikajúce sú napríklad s hráškom, kukuricou, červenou paprikou alebo obľúbenými hubami.

Potrebujeme:

400 g kuracích rezňov

1 menšiu cibuľu

100 g strúhaného syra

3 lyžice kyslej smotany

1 vajce

1 lyžicu najemno nasekaného kôpru

2-3 lyžice zemiakového škrobu

Soľ a korenie podľa chuti

Olej na vyprážanie

Postup:

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Cibuľku nakrájame nadrobno a zmiešame s kuracím mäsom, syrom, kôprom (alebo petržlenovou vňaťou). Do zmesi vmiešame aj rozšľahané vajce, smotanu a  ochutíme soľou a korením. Nakoniec pridáme aj škrob a všetko dôkladne premiešame. Zmes necháme v odpočívať v chladničke približne 1 hodinu.

Na panvici zahrejme rastlinný olej a lyžičkou dávkujeme z hmoty jednotlivé lievance, ktoré vyprážame z oboch strán dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes