plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kuracie kúsky v zemiakovo-syrovom kožuchu

Toto jedlo je mojou tajnou zbraňou. Viem, že vždy, keď ho pripravím pre rodinu alebo pre návštevu, len tak sa po ňom zapráši. Vyskúšajte ho aj vy a uvidíte, že nikto neodolá!

Potrebujeme:

300 g kuracích pŕs

250 g húb

3-4 stredne veľké zemiaky

1 cibuľu

1 lyžicu hladkej múky

250 ml mlieka

150 g smotany

100 g strúhaného syra

Soľ, korenie a čerstvé bylinky podľa chuti

Postup:

Rúru nastavíme na 180 stupňov.

Zemiaky umyjeme, dáme do studenej vody a preložíme na sporák. Keď voda zovrie, necháme variť 6 minút.

Na panvicu rozpálime trochu rastlinného oleja a osmažíme na ňom kuracie prsia nakrájané na menšie kúsky. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho z panvice a na tej istej panvici osmažíme nakrájanú cibuľku, ku ktorej po chvíli pridáme nakrájané huby. Restujeme, kým sa neodparí väčšina tekutiny.

Potom pridáme mlieko, smotanu, múku a premiešame. Nakoniec pridáme osmažené kuracie kúsky a všetko dochutíme soľou a korením. Zmes chvíľku povaríme, aby sa všetky chute prepojili.

Zmes z panvice preložíme na dno zapekacej misy. Na vrch navrstvíme zemiaky nastrúhané na hrubom strúhadle. Nakoniec posypeme vrstvou syra.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút. Podávame posypané čerstvými bylinkami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes