Kuracie kúsky v syrovo-cesnakovej omáčke

20

Rýchla a jednoduchá večera s vyváženou kombináciou chutí. Cesnak dodáva jedlú krásnu vôňu a smotana úžasne jemnú a lahodnú chuť.

Potrebujeme:

400 g kuracích pŕs

4 lyžice kyslej smotany

20 g strúhaného syra

1-2 lyžice najemno nasekaného kôpru

2-3 strúčiky cesnaku

Olivový olej

Soľ podľa chuti

Rastlinný olej na vyprážanie

Postup:

Kuracie kúsky nakrájame na pásiky a osolíme. Kôpor zmiešame s pretlačeným cesnakom, strúhaným syrom a 2 lyžicami olivového oleja – dôkladne premiešame.

Na panvici rozpálime malé množstvo oleja a sprudka osmažíme kuracie kúsky. Keď sa mäso „zatiahne“ znížime teplotu a opekáme dozlatista.

Potom k mäsu pridáme cesnakovo-syrovú zmes a kyslú smotanu. Premiešame a všetko spolu varíme ešte 3-4 minúty za stáleho miešania.

Zložíme z panvice a môžeme okamžite servírovať s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Témy:


Pridajte svoj komentár