Komplet obed z jedného plechu – zemiaky a mäsko sa pečú spolu a sú neskutočne lahodné!
Toto jedlo si určite zamilujete.
U nás doma je to ešte populárnejšie ako rezeň v trojobale.
Potrebujeme:
4 ks kurací rezeň ( môžu byť kuracie prsia alebo kuracie horné stehná vykostené)
2 lyžice olej
1 lyžica citrónová šťava
2 lyžice grilovacie alebo iné obľúbené korenie
8 ks zemiak
1 téglik šľahačková smotana
1 lyžica masť
2 ks cibuľa
podľa potreby drvená rasca
podľa potreby soľ
Postup:
Mäso prekrájame na menšie kúsky.
Posypeme korením, pokvapkáme olejom a citrónovou šťavou.
Premiešame.
Necháme cez noc marinovať v chladničke v uzavretej nádobe.
Zemiaky ošúpeme, umyjeme, osušíme a nakrájame na kolieska.
V mise ich posolíme a posypeme rascou.
Cibuľu nakrájame na céčka.
V panvici na rozpálenej masti sprudka opečieme mäso z oboch strán.
Výpek z panvice nalejeme do pekáča.
Dno vyskladáme opečeným mäsom.
Pridáme cibuľu a naskladáme zemiaky.
Zalejeme šľahačkou, priklopíme a v rúre na 200 stupňov zapekáme 30 minút.
Potom odklopíme, teplotu zvýšime na 230 stupňov.
Dopekáme ešte cca 40 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)