Kuracie kúsky a zemiaky zapečené v šľahačke: Keď mäso pripravím takto, na REZEŇ v trojobale si nikto ani nespomenie!

Komplet obed z jedného plechu – zemiaky a mäsko sa pečú spolu a sú neskutočne lahodné!

 

 

Toto jedlo si určite zamilujete.

U nás doma je to ešte populárnejšie ako rezeň v trojobale.

...

Potrebujeme:

4 ks kurací rezeň ( môžu byť kuracie prsia alebo kuracie horné stehná vykostené)

2 lyžice olej

1 lyžica citrónová šťava

2 lyžice grilovacie alebo iné obľúbené korenie

8 ks zemiak

1 téglik šľahačková smotana

1 lyžica masť

2 ks cibuľa

podľa potreby drvená rasca

podľa potreby soľ

Postup:

 

 

Mäso prekrájame na menšie kúsky.

Posypeme korením, pokvapkáme olejom a citrónovou šťavou.

Premiešame.

Necháme cez noc marinovať v chladničke v uzavretej nádobe.

 

 

Zemiaky ošúpeme, umyjeme, osušíme a nakrájame na kolieska.

V mise ich posolíme a posypeme rascou.

Cibuľu nakrájame na céčka.

 

 

V panvici na rozpálenej masti sprudka opečieme mäso z oboch strán.

Výpek z panvice nalejeme do pekáča.

Dno vyskladáme opečeným mäsom.

Pridáme cibuľu a naskladáme zemiaky.

Zalejeme šľahačkou, priklopíme a v rúre na 200 stupňov zapekáme 30 minút.

Potom odklopíme, teplotu zvýšime na 230 stupňov.

 

 

Dopekáme ešte cca 40 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay