Kuracie kúsky v pomarančovej omáčke

Tieto kuracie kúsky chutia rovnako vynikajúco, ako vyzerajú.

Porcia pre 2 osoby.

Ingrediencie

– kuracie prsia – 2 ks (väčšie)
– olej – (na vyprážanie)
– soľ
– korenie

Na cestíčko:

– vajce – 1 ks
– hladká múka – 1/4 šálky
– solamyl – ( u mňa cornflour) 2 PL
– prášok do pečiva – 1/2 KL
– studená voda – 1/4 šálky
– olej – 1/2 PL
– štipka soli

Na pomarančovú omáčku:

– pomarančová šťava – (z jedného veľkého pomaranča)
– pomarančová kôra – 1 KL (najemno nastrúhaná)
– kurací vývar – 3 PL (resp. voda)
– chilli paprika – 1/4 KL (prípadne aj štipka sušených chilli lupienkov)
– sójová omáčka – 1 PL
– hnedý cukor – 5 KL
– ryžový ocot – 2 KL
– solamyl – 1 KL (alebo cornflour)

Ďalšie ingrediencie:

– olej – 2 PL
– cesnak – 2 strúčiky (prelisované)
– soľ – (podľa potreby)
– mledé biele korenie – (podľa potreby)
– sezamové semienka – 2-3 KL
– vňať – (z jarnej cibuľky) 1-2 ks

Postup prípravy

– Umyté, osušené kuracie prsia nakrájame na kocky.
– Zo surovín na cestíčko vymiešame hladkú zmes a kuracie kúsky dáme marinovať do tohto cestíčka.
– Dobre premiešame, aby sa každý kúsok mäsa obalil cestíčkom. Odložíme bokom.
– Všetky suroviny na pomarančovú omáčku zmiešame v miske.
– V hlbokej panvici (najlepšie vo woku) zahrejeme olej a vypražíme kuracie kúsky do zlatista.
– Dame ich odkvapkať na papierovú utierku.
– Pri vyprážaní oddeľujeme jednotlivé kúsky od seba, dávame pozor, aby sa sa nám nezlepili. Olej z woku zlejeme, opatrne ho utrieme papierovou utierkou.
– 2 PL oleja rozohrejeme a pridáme 2 strúčiky prelisovaneho cesnaku a orestujeme. Dávame pozor, cesnak rychlo horí a potom je horký.
– Odstavíme z ohňa a za stáleho miešania veľmi opatrne pridáme zmes na pomarančovú omáčku. Premiešame a vrátime späť na oheň a krátko povarime.
– Ak je omáčka hustá, pridáme trochu pomarančovej šťavy, ak je riedka, zahustíme malým množstvom solamylu rozmiešaným v pomarančovej šťave.
– Ochutnáme, v prípade potreby odchutíme soľou a korením.
– Do uvarenej omáčky pridáme vypražené kuracie kúsky.
– Premiešame dôsledne, aby každý kúsok mäsa nasiakol omáčkou.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Pred podávaním posypeme malým množstvom sézamu a vňaťou z jarnej cibuľky a podávame s basmati ryžou.

Dobrú chuť! :)

(alergény: laktóza, lepok, múka, vajce)