Kuracie kúsky zapečené v smotanovej omáčke: Chutia tak skvele, že sa vždy teším na obed!

Vynikajúci obed na ktorom budete doslova závislí.

Jemné kuracie mäso v omáčke podľa receptu z youtube sa zaradí na zoznam vašich obľúbených jedál!

 

 

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

20 ml olivového oleja

soľ

čierne korenie

červenú papriku podľa chuti

3 vajcia

250 g kyslej smotany

bazalku

150 g tvrdého syra

1 paradajku

Voliteľné:

Bylinky podľa chuti

Postup:

Kuracie prsia umyjeme a osušíme.

 

 

Následne si mäso si nakrájame na menšie kúsky.

Vložíme do misy.

Polejeme olivovým olejom.

 

 

Posypeme koreninami a soľou.

Môžeme pridať aj bylinky alebo koreniny podľa chuti.

Potom dobre premiešame. 

 

 

Do misky si rozklepneme vajcia.

Pridáme smotanu, bazalku a pridáme ešte syr, ktorý sme si nastrúhali na hrubom strúhadle.

 

 

Zapekaciu misu vymastíme olejom.

Zmes nalejeme do misy.

Uhladíme lyžicou. 

 

 

Navrch ešte naukladáme kolieska paradajky.

Dáme piecť do predhriatej rúry pri 180 °C.

Čas pečenia je asi  40 minút. 

 

 

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

Video návod:

Na videu nájdete ešte jeden bonusový recept…

 

 

 

 

Foto: pexels
Foto: pixabay