plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento týždeň varím už tretíkrát a stále nemáme dosť: Chutnejšie kuracie kúsky ste nejdeli – tajomstvo je v tejto marináde!

Vďaka originálnej marináde získa kuracie mäso fantastickú chuť a arómu. Marináda sa môže používať na akýkoľvek druh mäsa.

Vďaka originálnej marináde, kde sme sa riadili podľa receptu na mandarynka.com, získa kuracie mäso fantastickú chuť a arómu.

Marináda sa môže používať na akýkoľvek druh mäsa.

 

 

Potrebujeme:

kuracie prsia – 500 g,

vajcia – 2 ks,

škrob 1 polievková lyžica,

horčica 1 polievková lyžica,

kurkuma

korenie na kuracie mäso – 1 \ 2 lyžičky,

rastlinný olej – 2 polievkové lyžice,

feferónka

čierne korenie

sezam

soľ.

Postup:

 

Foto: pixabay

 

Vajcia zmiešame s kurkumou, bylinkami, korením.

Pridáme nakrájanú feferónku a vymiešame do hladka.

Pridajte horčicu, škrob, premiešajte.

 

 

Nalejte olej, soľ podľa chuti a omáčku premiešajte.

Nakrájané filé nakrájajte na porcie.

Dobre osoľte na oboch stranách.

Všetky kúsky mäsa ponorte do marinády.

Nechajte pôsobiť 2 hodiny.

 

Foto: mandarynka.com.ua

 

Tip:

Aby bolo mäso mäkké a šťavnaté, svieže, je najlepšie nechať mäso v marináde cez noc.

Zahrejte olej, rozložte na panvicu mäso.

 

 

Opečte na oboch stranách do zlatohneda.

Posypeme sezamom a nasekanými bylinkami.

zdroj: mandarynka.com.ua

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes