plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kuracie prsia v smotanovej omáčke: Fantasticky chutné mäsko na minútkovú úpravu!

Tento recept na kuracie mäso je veľmi jednoduchý na prípravu a potrebujete len bežne dostupné suroviny.

 

 

Raz dva vyčarujete chutný obed, či večeru.

Ak pri príprave použijete údenú mletú červenú papriku, bude ešte lepšie a voňavejšie!

Ak hľadáte niečo naozaj chutné, ale rýchle, oplatí sa vyskúšať tento recept.

Potrebujeme:

900 g vykostených kuracích stehien

 

 

40 g masla

1/3 ČL čierneho korenia

3/4 ČL soli

2 ČL údenej mletej červenej papriky

1 PL hladkej múky

300 ml smotany na varenie

 

 

200 ml vody

petržlenovú vňať podľa chuti

Voliteľné:

Červená paprika

Na podávanie:

 

 

Varené zemiaky

Zemiaková kaša

Cestoviny

Ryža

Postup:

Kuracie stehná si nakrájame na menšie kúsky. 

Na panvicu si nalejeme olej.

 

 

Pridáme trochu masla a necháme zohriať.

Na rozhorúčenú panvicu vložíme kúsky mäsa.

Restujeme z oboch strán 10 minút.

 

 

Osolíme, okoreníme, premiešame a posypeme údenou mletou paprikou. 

Do zmesi môžeme pridať aj nakrájanú červenú papriku.

Dobre premiešame.

Zaprášime hladkou múkou a znovu premiešame. 

 

 

Teraz zalejeme smotanou na varenie a povaríme, kým omáčka trochu nezhustne. 

Potom nalejeme 200 ml vody.

Premiešame a za občasného miešania povaríme ešte pár minút.

 

 

Pred koncom nasypeme nasekanú petržlenovú vňať a môžeme podávať.

Ako príloha je vynikajúca ryža, varené zemiaky alebo cestovina.

Tiež môžete dochutiť koreninami a bylinkami podľa vlastnej chuti.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes